Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Ideoista ja ajattelemisesta

19.5.2014

Ideoista ja ajattelemisesta
Muistan, kuinka muutama vuosi sitten aloittaessani harjoittamaan aktiivisemmin tietoisuustaitoja, ideoita vaan pursusi koko ajan. Yksi niistä oli tämän, nyt kovin hiljaisen, blogin kirjoittaminen. Tietoisuustaidot myös auttavat suodattamaan ideatulvasta ne tärkeimmät. Sitten niille tuntuu myös löytävän aikaa. Näinä kesän alusviikkoina kaikki työltä jäävä keskittymiseni suuntautuu mökin remontoimiseen ja kylvöpuuhiin. Molemmissa hyödynnetään vanhaa ja ideoidaan olemassa olevasta uutta.

Tuntuu kuitenkin, että ideoita saisi olla enemmänkin. Ehkä suoni on hieman ehtynyt? Siksi luin Kuinka ideat syntyvät: luovan ajattelun käsikirjaa aivan innoissani. Tässä on kirjasta hieman hyviä neuvoja iloksenne.


---


.:Suunnittele ajankäyttöäsi:.

Kun ajattelet enemmän, sinun tarvitsee tehdä vähemmän. Kun teet vähemmän, saat aikaan enemmän.

Mitä enemmän ajattelet,
sitä enemmän aikaa sinulla on.
~ Henry Ford


.:Mieti eri näkökulmasta. Mieti rohkeammin.:.

Onko tosiaan, että mitään ei voisi tehdä toisin. Aina on olemassa ainakin pieni parannusmahdollisuus. Joku keksii sen ennemmin tai myöhemmin. Se voit olla sinä. Jos se et ole sinä, toivo että se on joku läheisesi. Etene askel askeleelta. Muuta arkeasi ja työtäsi pala palalta.


Chillin' in Mono Lake by Dawn Ellner, on Flickr


.:Kirjaa ajatteluaika kalenteriisi:.

Usein sanotaan, ettei ajattelua voi kirjata kalenteriin. Tämä ajatus on murrettava. Luovuutta ja ajattelua voi ja pitää ohjata.

Moni toteaa ajattelevansa automaattisesti kaiken aikaa ilman erityistä päätöstä. Näin varmasti onkin. Mutta mistä tällaisessa ajattelussa on aidosti kysymys? Me puhumme ajattelusta, joka haastaa olemassa olevan, etsii uutta. Kirjaa se kalenteriin. Kun se lukee kalenterissa, se on muuttunut työksi, joka pitää tehdä.

Ellet voi asialle mitään, et ehdi ajatella.

Hyvä mutta harvinaiseksi käynyt tapa harrastaa ajattelemista on keskustella. Yritä esimerkiksi tavata kerran kuussa lounaalla tai aamiaisella ihminen, jonka mielipiteitä arvostat. Keskustele asioista joiden kanssa mielesi askartelee.


Idea voi tulla. 


Mutta loppujen lopuksi: Idea on vain idea ilman onnistunutta toteutusta.
Kehitä; kehitä ja kehitä?


Älä liioittele kiireen merkitystä

Kun saat hyvän idean, pysy sen kimpussa niin pitkään, että se on toteutettu oikein.
~ Liikemies Walt Disney  


.:Mitä sitten?:.

Valmistaudu tylsään prosessiin
Luova prosessi voidaan pelkistää seuraavasti:
l) Määrittele ongelma
2) Keksi ideoita
3) Valitse paras
4) Hio
s) Toteuta---
Muista siis ajatella. Mutta älä usko kaikkia ajatuksia. Ne ovat kuitenkin vaan ajatuksia.2 kommenttia:

Elina L kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi sinulla! Ja lukemisen arvoinen kirja varmasti, hienoja vinkkejä olit poiminut meidän kaikkien iloksi!

Kiitti! -Elina

Annina kirjoitti...

Kiva kun tykkäsit ja kommentoit!