Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Itsenäisyyspäivän oloa

7.12.2014

Itsenäisyyspäivän oloaSunnuntaisin on aina aika miettiä mennyttä viikkoa ja viikonloppua. Onko saatu lepoa ja onko meillä ollut riittävästi aikaa vain olla? Se on tähän viikonloppuna suhteellinen totuus. Sanoisin, että kohtuullisen hyvin tämä suunnitelma on toteutunut.Perjantaina poljin jälleen pidemmän spinningharjoituksen, se meni ilman ikävää jälkipäänsärkyä, eli taitaa tuossa kahdessa tunnissa mennä se raja. Palauduin syömällä ja menemällä nukkumaan aikaisin. Nukkuminen on niin parasta!

Odotamme jo kaikki joulua kovasti. Pienellä on monta joulukalenteria ja niistä riittää joka aamu iloa. Kummasti se ihan mustaan aamuun herääminen helpottuu, kun muistuttaa joulukalenterista. Lauantaiaamuna yritti vähän sataa lunta.

Viikon aikana ei ole paljon ulkoiltu ja lauantaiaamun valjettua - siinä puolen päivän tienoilla - lähdimme pienen kanssa pitkälle metsäkävelylle. Ihan retken aluksi kävimme läheisellä sankarihaudalla katsomassa sinne aamulla tuotuja kunniaseppeleitä ja kynttilöitä. Siellä oli kaunista ja rauhaisaa. Pienen kanssa keskustelu sodasta ja kuolleista oli tietysti haastavaa, mutta juttelimme aiheesta kuitenkin metsän mäelle kiivetessämme.


  
Metsässä oli tosi kosteaa ja satoikin vähän. Meitä ei haitannut, kiipeilimme mäkiä ja katselimme joulukuista luontoa. 


Pieni otti itsekin kuvia.


Minulle on iso ilo se miten hyvin pieni jaksaa kävellä. Olimme reilusti yli tunnin lähimetsissä ja kertaakaan ei ollut ongelmaa jatkaa matkaa! Pieni etsi hirvien jälkiä ja mielikuvituskettua. Keräsimme vähän varpuja ja pihlajanmarjoja kotiin koristeeksi.


Bongasimme muutaman siniristilipun.


Meillä oli mukavaa ja palasimme ruokapöytään posket punaisina. Illalla pieni meni mummin hoitoon ja me kävimme ystävien tupari- ja hääjuhlissa. Uni maistui jälleen juhlien jälkeen paremmin kuin hyvin.

Tein mustikkaraakakakun, jonka piti olla itsenäisyyspäivän kakku, mutta sitä syötiin vasta tänään sunnuntaina. 


Iso osa joulukoristeita löysi jo paikoilleen. Jouluun on enää reilu kaksi viikkoa!

 

Ei kommentteja: