Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Aakkospeli

14.11.2013

AakkospeliPieni aloitti muutama kuukausi sitten kyselemään usein: ”Mitä tossa lukee?”. Kysymys voi tulla kotona kirjan äärellä, youtubea katsellessa tai mikä hauskinta missä vaan liikkeellä ollessamme. Siinä kun on muutaman kerran lukenut: Hengenvaara, Lähtevät kaukojunat tai BR-lelu, alkaa hieman miettimään, että josko keksisi jotain parempaa luettavaa.Periaatteenani on takoa silloin kun rauta on kuumaa. Olen aina ollut epäuskoinen, kun ihmiset kertovat kolmi- tai nelivuotiaidensa oppineen lukemaan, mutta kai sitten niin voi käydä. Meillä ei ole sellaisia tavoitteita, mutta miksei kirjaimia hieman harjoiteltaisi, kun 3vee 10 kk on niistä kerran kiinnostunut.


Tässä jo kauan sitten netistä löytämässäni pelissä on mielestäni aineksia viihdyttämään ja opettamaan pientä sen verran kun kiinnostusta riittää.

Pimppasin kortteja päällystämällä ne kirjamuovilla. Se meni rattoisasti muutaman Yle Areenan Blogistania-jakson yhteydessä. Pelkät leikatut kortit eivät varmaan kestäisi kovin hyvin, mutta toisaalta aina voi printata uudet. Jos tiedät, että jostain saa vastaavanlaisia kortteja ostaa kestävinä, ilmianna ehdottomasti! 


Pelin alkuperäisellä sivulla on muutama variaatio. Korteilla voi pelata:
  1.    Yksinkertaista ”Mitä esineitä löytyy, joiden nimi alkaa ko. kirjaimella?”
  2.   Tähän yhdistettyä ”Montako näitä esineitä on?”
  3.    Tai ”Minkä värisiä nämä esineet ovat?”Tärkeää on muistaa, että antaa lapsen tehdä omassa tahdissaan ja vain niin kauan kun huvittaa. Ei kannata painostaa, vaan edetä lasta kuunnellen ja niin kauan kun on hauskaa. Pienen mielenkiinto ei paljon viittä minuuttia pidempään kestä, mutta peliä voidaan pelata pariin kertaan päivässä. Suosittelen!


Ei kommentteja: