Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Elämän kevät

14.3.2014

Elämän kevätAuton kyljissä rapaantuneita takinhelmoja, kuraa repun pohjassa ja loskaa kengänpohjan reiästä sisään. Arpomista kulkuvälineestä, voikohan tänään pyöräillä? Aina myöhässä, tukka pystyssä ja kainalot märkänä. Töissä eteen tulee putouksena sopimuksia, selvityksiä, sähköposteja, suuria päätöksiä, touhupisteitä ja uusia projekteja ja vaihteeksi uusi toimenkuva. Tämä on omaa normiarkea.

Tee enemmän sitä mistä pidät. Niin netissä kannustetaan. Meillä on vaan tämä yksi elämä. Niinpä. Ehkä näin on kuitenkin ihan hyvä?

Icelandic horse silhouette by TheSokkeSnok, on Flickr

Jeesusteipillä paikatut kurahousut. Hukassa olevat hanskat. ”Mä en haluu mennä kivatarhaan!” Aina on noustava ja lähdettävä, tahtoi tai ei. Iltapäivällä on hiekkaa silmissä. Päällä on liikaa tai liian vähän vaatteita. Ei koskaan sopivasti. Välitila. Syksyllä se kesti kauan.

Ole läsnä tässä hetkessä. Arjessa tyytyväisenä oleminen on onnea esiin houkutteleva taito. Neuvo kuuluu, että kun on tässä ja nyt, on onnellinen. Mitä se onni oikein on?

Pitenevät päivät paljastavat haravoimattoman pihan ja pari muuta odottavaa pikku projektia. Oma pää on täynnä ajatuksia; kevätsiivoustarpeita, jatkuvan flunssan aiheuttamaa kärsimystä ja se persekin levenee. Toisten kuunteleminen vahvistaa kyllä, että minulla on kaikki oikeasti ihan hyvin. Pää  on täynnä muka huolia ja murheita.

Niille neuvotaan antamaan nimi, tai vaan katsomaan kuinka ajatukset nousee, ja menee sitten pois. Niinhän mulle on opetettu. Kuin pilvet taivaalla. Ne on vaan ajatuksia. Niitä tulee ja menee. Ajatukset eivät ole minä. Niihin ei pidä takertua. Mikään ei ole henkilökohtaista.

Helposti sanottu. Niinhän mulle on opetettu. Miksi en elä sen mukaan?


Nyt on näin. On vaan elämän kevät. Kohta se on ohi.

 

Ei kommentteja: