Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Syy muuttua

5.2.2015

Syy muuttua


Aina väsyttää, koskaan ei jaksa tehdä ruokaa, jumppaan ei ehdi, töissä on kamala stressi... Kuulostaako tutulta? Onkohan sinulla syy muuttua? Sen kun löytää, saattaa olla, että kehitys nopeutuu.Minni Myllyoja kirjoitti kolumnissaan uusimmassa Fakta-lehdessä siitä miten mikään ei muutu, jos sen eteen ei tee töitä. 

Parannukseen ei tarvittu muuta kuin harjoittelua. Sitä, että tiedostin puutteeni, työstin asiaa, minulla oli tavoite ja yritin parantaa suoritustani pikkuhiljaa. Kun jotakin asiaa jaksaa tehdä pitkään ja päämäärätietoisesti, saattaa kokea eräänlaisen nopeutuvan kehityksen: se mikä oli alussa raskasta, muuttuu helpommaksi.

Näin se on, ikävä vaan, että sitä ei usko ennen kuin kokeilee. Minulle on ainakin tietoisuustaitojen kanssa käynyt niin, että harjoittaminen säteilee kaikille elämän alueille. Muutos tapahtuu niin halutessani nopeasti.


Kolumnissa siteerataan Erik Bertrand Larssenin kirjaa Paras seuraavasti:
Parhaat erottaa vähemmän parhaista ei suinkaan uskomaton määrä lahjakkuutta vaan kärsivällisyys. Monen kärsivällisyys pettää juuri siinä vaiheessa, kun on siirtymässä seuraavalle tasolle

Olen samaa mieltä siitä, että on todella tärkeää tiedostaa tekevänsä jatkuvalla syötöllä valintoja.

Menestyvät ihmiset osaavat kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. He ovat taitavia tekemään pieniä, oikeita valintoja arjessaan. Lahjakkuus ei ratkaise vaan valinnat. Valintojen summa ei välttämättä ole suuri, mutta ero kasvaa aikojen kuluessa. Kaikilla ihmisillä on sama mahdollisuus. Yleensä vain "kaikki" valitsevat helpoimman reitin - eli eivät tee mitään.

Larssen väittää myös, että se miten ajattelet, vaikuttaa siihen, miten elät. Pieneen näpertelyyn menee yhtä kauan kuin suuriin töihin. On oma valinta, käyttääkö aikaansa piipertämiseen vai merkitykselliseen tekemiseen.Mitä sinä haluaisit muuttaa elämässäsi? Mitä valintoja teet sen tavoitteen eteen joka päivä?


Lue lisää:

Ei kommentteja: