Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Sattumanvaraisesti

12.4.2015

Sattumanvaraisesti


Miten viikonloppusi käynnistyy? vanutko sängyssä pitkään vai heräätkö ihan kesken uniesi kun lapset heräävät? Miltä tuntuu? Onko ihana aamu? Miten viikonloppu jatkuu? Sattumanvaraisesti vai suunnitellusti? Täynnä puuhaa vai leppoisasti?Meillä vähän riippuu viikonlopusta miten se sujuu. Kiireettömyys on kuitenkin koko perheen yleisin toive viikonlopuille. Siihen sitten pyrimme ja mielestäni se helpoiten onnistuu, kun suunniteltuna on muutama puuha, joille ei ole tarkkaa aikataulua.

Tänä viikonloppuna nousimme lauantaiaamuna vahain pienen kanssa yhdessä ylös. Muistin, että olin valmistellut herkkuaamiaista jo edellisenä iltana ja säästänyt aamujogurttiin jopa muutaman mansikan. Laitoin myslin tai trendikkäästi kutsuen granolan uuniin ja otin yön yli muhineen leipätaikinan pöydälle nousemaan. Puristin tuoremehua ja tein jugurttiannokset valmiiksi odottamaan mysliä. Nautimme pienen kanssa herkuista kaikessa rauhassa leivän paistuessa.


Aurinko kutsui meidät pian ulos tekemään vähän pihahommia. Keli oli mitä ihanin. Aurinko helotti ja taivas oli upean värinen. Ihastelimme pensaiden silmuja ja esiin puskevia tulppaaneita. Pienen krookuksetkin avasivat auringossa kukkansa. Sama kuva esiintyy joka vuosi blogissa.


Laitoimme yläpihan pressun paremmin paikoilleen. Tarkoitus on köyhdyttää maaperää, jotta saamme sinne kylvettyä luonnontilaisen niityn niittykukkineen. Tarkastimme kasvimaan kunnon ja huomasimme iloksemme jo raparperin ja ruohosipulin sieltä nostelevan versojaan. Teimme kasvimaan lannoitussuunnittelua ja koko pihan haravointisuunnitelmaa. Saimme myös loput jouluvalot, anteeksi vuodenaikavalot, korjattua talteen. Lipuksi siivosimme etupihaa ja siirsin pääsiäissipulikukat pääovelle lasikuistilta. Uskon, että ne eivät enää palellu. Saa nähdä kuinka käy!


Istuin hetken auringossa torkkuen. Se ja pölyjen siivoaminen saivat posket helottamaan. Ihanat vuodenajat! Uskoa kevääseen vahvistaa myös villasukkapyykille uskaltautuminen.Harjoitamme tarkkaavaisuutta niin valikoivasti ja sattumanvaraisesti, ettemme monesti huomaa asioita, jotka ovat aivan silmiemme edessä tai kuule ääniä, vaikka ne kantautuisivat korviimme selkeinä. Sama pätee myös muihin aisteihimme. Ehkä olet jo huomannut tämän.

~ Jon Kabat-Zinn, Kotiinpaluu, kirjasta Kehon ja mielen viisaus


Mitä sinä olet havainnut tänä viikonloppuna?
Ei kommentteja: