Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Marraskuun läsnäoloa

23.11.2014

Marraskuun läsnäoloaPimeyden oikein tuntee näinä harmaina marraskuun viikkoina. Kuukausi on kyllä sujahtanut kaikesta huolimatta ihan nopeasti jo melkein ohi. Elämässä on kura, väsymys ja vähäinen päivänvalo läsnä.


Viimeiset pari viikkoa on ollut kaikenlaista hommaa ja menoa. Se näkyy heti täällä blogissa jälleen kerran hiljaisuutena. Kaipaakohan kukaan oikeasti näitä juttujani? 

Kirjoitushiljaisuudelle on muutama selitys. Olin työmatkalla seminaarissa edeltävän viikon ja nyt sitten tällä viikolla on ollut monta tapahtumaa ja tapaamista. 

Viikonloppu oli mieleistä ohjelmaa täynnä. Lauantai meni Täysii- seminaarissa kuunnellessa erilaisia näkemyksiä läsnäolosta. Kirjoitan aiheesta lähipäivinä varmasti otteita. Näkökulmia ja lähestymistapoja Läsnäoloaiheeseen oli virkistävän monta.

Sunnuntai on ollut ihana, aamulla olimme brunssilla uudessa lähikahvilassa. Saimme aimo annoksen hyvää seuraa, leppoisaa oloa ja oikein hyvää ruokaa. Meillä riitti ystävien kanssa juttua kevyesti pariksi tunniksi. 

Kotiin palasimme täysin vatsoin ja iltapäivä oli sitten hieman hidas. Pieni oli hetken ulkona, mutta muuten sisällä on leikitty, laulettu, pelattu ja maalattu ja muovailtu. Tiedostan hyvin, että pientä olisi ollut syytä ulkoiluttaa, mutta ulkona oli pimeää jo puoli neljältä!

Ajatukset pyrkivät jo kääntymään jouluun. Millaista tänä vuonna tulee olemaan? Joulusta saadaan marraskuun jälkeen valoa elämään. Yritän kuitenkin häätää joulusuunnitelmat vielä pois ja palaan tähän hetkeen.


Joulumarkkinatunnelmaa Berliinissä.

Illaksi suuntasimme aikuiset vuorotellen urheilemaan. Sitten vasta oli kirjoittamisen vuoro. Takassa rätisee tuli ja kynttilöitä on siellä ja täällä. Nyt voi rauhoittua kohta jo nukkumaan. Pitkät yöunet ovat niin parasta!Millainen oma viikonloppusi oli?2 kommenttia:

Heli / Taikasaappaat kirjoitti...

Täysii-seminaari kuulostaa mielenkiintoiselta. Minä olin lauantaina hiljaisuuden retriitissä, joka liittyi mindfulness jatkokurssiini. Seitsemän tuntia puhepaastoa oli itselleni hyvä kokemus. Meillä on ihan mielettömän ihana mindfulness-ryhmä, oli hienoa olla heidän kanssaan, vaikka suurin osa päivästä oltiinkin hiljaa.

Annina kirjoitti...

Kiitos kun jaoit! Oppimista tapahtuu yksin ja ryhmässä. Oma elämäni on sellaista härdelliä ainakin ajoittain, että uneksin hiljaisuudesta. Puhepaasto tekisi minullekin hyvää!