Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Vaelteleva mieli, onneton mieli

5.5.2013

Vaelteleva mieli, onneton mieliPäivän video kertoo miten vaelteleva mielemme tekee meidät onnettomiksi. Huolimatta siitä mitä teemme, 30% ajasta mieli on jossain muuualla.Matt Killingsworth on Harvardin onnellisuustutkija, joka väittää, että vaelteleva mieli on onneton. Hänen kehittämällään iPhone sovelluksella voi seurata onnellisuuttaan ja sitä on käytetty tutkimusaineiston keräämiseen. Tutkimuksen tulokset ovat juuri tulossa.

Videolla Mark puhuu siitä miten kykymme ajatella mennyttä ja tulevaa vie huomion pois tästä hetkestä ja tekee meistä onnettomia. Hän väittää, että mitä useammin näin käy, sitä huonommin meillä menee. Vaelteleva mieli on onnettomaksi itsensä tuntemisen syy. Mitä useimmin mielemme askartelee ikävien asioiden parissa.

Tutkimuksen lyhennelmän voi lukea täällä.


Miltä sinusta tuntuu nyt? Oletko onneton vai onnellinen?
Mitä olet tekemässä?
Mietitkö jotain muuta kuin mitä olet tekemässä? Onko se miellyttävää vai epämiellyttävää?

Tiedätkö todella? Oletko oikeasti läsnä?


Minulla on ajatus, että tuolla sovelluksella omien tunnetilojen seuraaminen kävisi hyvin tunnepäiväkirjasta. Se voi selkeyttää oman elämän kokemista ja opettaa erottamaan tunteet ajatuksista. Ehkä eniten hyödyllistä voisi olla oppia huomaamaan videossa puhutta ajatusten vaeltelu. Miten se vaikuttaa tunteisiin? Ja niiden tulkintaan?

Pitäiskö kokeilla?

Ei kommentteja: