Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Hiljaisuus: Helikopteri

3.5.2013

Hiljaisuus: Helikopteri
Menimme iltana eräänä pienen kanssa nukkumaan. Helikopterin pörräys alkoi heti kuulua ulkoa, mikä ei ole suinkaan tavatonta, vaan aina välillä meillä päin ihan tavallista. Aina välillä helikopteri kaarsi kauemmas ja hetken päästä taas ääni tuntui kuuluvan ihan talon läheltä. Tällä kertaa se ei loppunut, vaan aloin jo miettiä, että aikooko ne jatkaa jotain ihmeen koulutuslentoja koko yön. Uni tuli tietysti jossain vaiheessa.

Aamulla kun heräsin, kuulin helikopterin pörräävän ulkona jälleen. Siinä vaiheessa aloin toki epäillä kuulevani omiani. Syy selvisi. Alakerrassa totesin pakastimen pörisevän hieman tavallisesta poiketen.
Helicopter by James F Clay, on Flickr

Tästä helikopteriepisodista voi ehkä päätellä, että meillä on yleensä tosi hiljaista kotona. Emme pidä radiota tai televisiota päällä kuin silloin, kun niitä tosiaan kuunnellaan tai katsotaan. Usein syödessä varsinkin havahdun siihen miten hiljaista on. Se on ihanaa.

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin useimmiten kuuluu lämmityslaitteen ääni. Ja kuten ehkä jo arvaat jääkaappi ja pakastin elävät samoin ihan omaa elämäänsä. Niitten käyttöohjeissa jopa lukee, että erikoisistakaan kurlutuksista ja tömähdyksistä ei kannata välittää. Ensi kerralla siis epäilen ensin pakastinta ja sen resonointia talon rakenteissa helikopterin sijaan.

Kaikkien olosuhteiden kanssa on oltava. Kaikissa olosuhteissa on istuttava zazenia. Siinä kun oppii sietämään ääniä, on niitä helppo sietää muulloinkin. Tämä pätee myös muihin asioihin, joita ei voi välttää.

Pääsiäisenä meillä oli viimeksi paljon vieraita ja heille ruokaa valmistaessani edeltävällä viikolla pieni usein kitisi. Vieraista lähti sangen suurta ääntä ja silti ruoka oli saatava pöytään. Epätavallista ihan normipäivänä ei ole, että pienestä lähtee ääntä juuri silloin kuin tarvitsisi vaikka saada laskun viitenumero oikein nettipankissa.

Sille ei voi mitään, senkin asian kanssa on vain oltava. Mistään ei kannata hermostua. Maailmaan mahtuu ääniä.


Tekeillä on myös muutama muu kirjoitus hiljaisuudesta. Pysy kanavalla.Ei kommentteja: