Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Luonto asettaa rajat

20.8.2013

Luonto asettaa rajat
Kouhkaan ja meuhkaan täällä blogissa, mutta myös oikeassa elämässä luonnon terveellisyydestä ja käsken aina kaikkia menemään metsään. Metsällä on oikeasti ja tieteellisesti todistetusti terveysvaikutuksia. Oivalsin nyt ainakin yhden syyn miksi on näin.Sunnuntain hesarissa oli juttu Suomen pienimmän kunnan Sottungan terveistä ja hyvinvoivista asukkaista. Harjoittavatko he kaikki tietoista läsnäoloa? Ei. Siinä todettiin, että saariston luonto asettaa rajat.

"Identiteetin yhteyttä ihmisen hyvinvointiin on vaikea sanoa, mutta saaristossa luonto on todella tärkeä", Katriina Siivonen sanoo.
Ihminen oppii kunnioittamaan meren ja luonnon voimaa.”
"Ulkopuoliset auktoriteetit eivät rajoita ihmisen vapautta tehdä mitä hän haluaa, mutta luonto asettaa rajat."

Conspicuous by MightyBoyBrian, on Flickr


Minulle tuli ajatus siitä, että luonnolle ihminen ei voi mitään. Sen tajuaa pieni lapsikin. Luonnon voiman oppii hyväksymään elämän eri tilanteissa. Sitä ei tule vastustaneeksi, koska tietää sen turhaksi. Pakko hyväksyä, että sataa. Pakko elää sen kanssa, ettei tullut lomalla helle. Tärkein elämänohjehan kuului: Älä vastusta. Yksinkertaista. 


Tästä päättelin, että ihminen tarvitsee luontoa oppiakseen olemaan elämän armoilla, ei vain luonnon armoilla. Luoto opettaa olemaan vastustamatta.


Luonto tekee meille kaikille hyvää.

Ei kommentteja: