Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Hanikan kevätluonnossa

6.4.2014

Hanikan kevätluonnossa


Viikonlopun vaihteleva kevätsää vaikutti siihen, että retkelle lähtö oli lauantaina aamupäivästä. Aurinko paistoi hienon siniseltä taivaalta ja ilma oli raikasta. Kivien heittely saaristolaislaiturin kupeelta oli pienten mielestä huippuhauskaa. Kova tuuli meinasi puhaltaa pipot päästä, mutta uhmasimme sitä ja painuimme parkkipaikalta metsään.


Pienten kävelyinto oli kovin vaihtelevaa, kuten tavallista. Mukana varmuuden varaksi olevalle kantorepulle tuli pian tarvetta. Linnut lauloivat rantaruovikossa ihan kuin kesällä. Veden äärellä oli paikka paikoin vielä jäätä ja lunta, mutta kalastajat olivat jo päässeet tositoimiin.


Ihastelimme auringon valoa ja sen tekemiä varjoja rantametsikössä. Pienet juoksivat ja kinastelivat siitä kuka oli pitkospuilla ensimmäisenä johtamassa retkuetta.


Taivalsimme polusta vain pienen osan. Olemme vuosia sitten olleet länsipuolella ja silloin melkein kaikki geokätköt on sieltä löydetty.
Kiipesimme pienelle kalliolle metsän keskellä ja söimme eväitä. Pastaa, tofua ja leipää, sekä tietenkin pillimehua ja suklaata. Meitä ihmetytti missä kaikki muut lapsiperheet lauantaina kunniaksi olivat? Meillä oli metsässä ihanan rentouttavaa!


Hanikan luontopolku kiertelee Suinonsalmen, Kaitalahden ja Soukansalmen välissä. Polun pituus on noin 5 kilometriä, ja sen kiertäminen kestää parisen tuntia. Hanikan seudun luonto on moni-ilmeistä: tervalepikoita, kalliomänniköitä ja näiden välissä kuusivaltaisia sekametsiä. Polku kulkee paikoin kalliopinnalla, kosteimmissa paikoissa on pitkospuut. Polku soveltuu parhaiten hyväkuntoisille ja -jalkaisille.

Suosittelemme!


Kotiin tuli pieni pala heräävää luontoa tuomaan feng shuita. 

Ei kommentteja: