Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tyhjyyden kirja

23.4.2014

Tyhjyyden kirjaTässä mietelmää tyhjyydestä. Miyamoton kirjasta siis toinen ote.


---

Tässä Tyhjyyden kirjassa selostetaan Nito ichi –strategian Tietä.

Se, mitä nimitetään tyhjyyden hengeksi, on siellä missä ei ole mitään. Se ei sisälly ihmisen tietoon. Tyhjyys on tietysti olemattomuutta. Samalla kun tiedät mitä on olemassa voit tietää mitä ei ole olemassa. Se on tyhjyys.

Tämän maailman ihmiset tarkastelevat olevaista erheellisesti ajatellen että sen mitä he eivät ymmärrä täytyy olla tyhjyyttä. Se ei ole todellista tyhjyyttä. Se on hämmennystä.

Strategian Tielläkin sotilaiksi opiskelevat ajattelevat, että kaikki se mitä he eivät ammatissaan ymmärrä, on tyhjyyttä. Ei se ole todellista tyhjyyttä.

Roads in Life by brian, on Flickr

Saavuttaaksesi soturina strategian Tien sinun on täydellisesti opiskeltava muita sotataitoja etkä saa hiukkaakaan hairahtua syrjään sotilaan Tieltä, Pidä mielesi vakaana ja lisää harjoitteluasi päivä päivältä, tunti tunnilta. Hio hengen molempia puolia, sydäntä ja järkeä, ja tarkenna kaksinkertaista katsetta, havaitsemista ja näkemistä. Kun henkesi ei ole vähääkään sumea vaan hämmennyksen pilvistä kirkastunut, löytyy todellinen tyhjyys.

Saatat kuvitella asiain olevan oikein ja järjestyksessä, kunnes oivallat oikean Tien joko buddhalaisuuden tai tavallisen terveen järjen avulla. Kun tarkastelemme asioita maailman lakien näkökulmasta, huomaamme monien oppien kuitenkin poikkeavan oikeasta Tiestä. Ole tietoinen näistä ajatuksista, suoruudesta kaiken perustana ja puhtaasta hengestä Tienä. Toteuta strategiaa suvaitsevaisesti, moitteettomasti ia vilpittömästi.

Silloin olet ajatteleva asioita ja, kun käsität tyhjyyden Tieksi, olet ymmärtävä Tien tyhjyytenä.
 ---

Menen tarkentamaan kaksinkertaista katsetta, havaitsemista ja näkemistä.Lue lisää tyhjyydestä:

Muoto ei eroa tyhjyydestä, tyhjyys ei eroa muodosta.2 kommenttia:

Tuutikki kirjoitti...

Hei! Blogisi on noussut suosikikseni viime aikoina. Haastoin sinut myös omassa blogissani, osallistu jos haluat: http://huolimatta.blogspot.fi/2014/04/ensimmainen-haaste.html

Annina kirjoitti...

Kiitos! Saisinkohan aikaiseksi?

Olen kerran tähän vastannut:
http://tietoinenlasnaolo.blogspot.fi/2013/03/blogihaaste-11-asiaa.html