Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Huippuvire!

2.4.2014

Huippuvire!
Kohta on kesän ratsastuskilpailusesonki. Autan siskoani aina toisinaan kilpailupäivinä, ja olen ollut joskus huomaavinani hieman jännitystä ilmassa. Siksi oli opettavaista osallistua aihetta käsittelevälle luennolle reilu viikko sitten.Katri Syvärinen oli paikallisessa hevostarvikeliikkeessä kertomassa ratsastajan henkisestä valmentautumisesta. Hän loi uskoa siihen, että omaa mieltä kannattaa treenata. Pienillä askelilla on mahdollista päästä jopa huippusuoritukseen. Katri herätteli hyvin siihen, että aivokapasiteetin käyttöä kannattaa hieman harjoitella.

Sain luvan kirjoittaa muutamia käsiteltyjä asioita tänne iloksenne.

Jaan täysin idean siitä, miten meidän ajatuksemme saavat aikaan tunteemme, joka taas johtaa toimintaan. Siitä on täällä blogissa ollut useasti puhetta, se on tietoisuustaitojen ydintä. Tämä ajatus-tunne-toiminta ketjun tulos vaan ei aina ole ihan toivottu.

by nicolas_gent , on Flickr

Katri neuvoi määrittelemään oman huippuvireen. Sitten on syytä muuttaa omaa sisäistä puhettaan, sen sävyä unohtamatta, oikean fiiliksen tavoittamiseksi. Mielikuvat ja hyvien fiilisten muistelu auttavat vahvistamaan tunnetta ja muuttamaan omaa suhtautumista kilpailujännitykseen. Sitten kun vielä tekee hyvät rutiinit kisapäiväksi ja ottaa hyvät eväät, niin voitto on kotona! Koko ajatus-tunne-toiminta ketju on hallinnassa.

Uskon, että monet näistä neuvoista ja NLP-tekniikoihin perustuvista harjoituksista auttavat mielen hallinnan alkuun.

Oma näkemykseni siitä, että hevosten kanssa on oltava läsnä, vahvistui. Katri muistutti, että eläin aistii tunnetilan, jonka energiakenttä ulottuu jopa kolmen metrin päähän! Jokainen solumme huutaa jännitystä ja fyysinen keho paljastaa asennoilla ja eleillä sen oikean tilan. Tämä tarttuu, halusi sitä tai ei.


Lue lisää:


Ei kommentteja: