Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Hidasta mökkielämää

25.8.2014

Hidasta mökkielämää
Edellisen kirjoituksen stressiteemalle saimme vastapainoa hitaasta mökkiviikonlopusta. Koko perhe oli ihan rikkipoikkiväsyneita, jokainen omasta eri syystään ja oli ihanaa suunnata mökille kahdeksi päiväksi latautumaan.
Perjantaina illalla olimme olleet fiksuja ja menneet aika aikaisin nukkumaan kukkumisen sijaan… Siksi heräsin aika aikaisin. Ilma oli viilennyt noin 16 asteen tienoille, eikä ulkona enää oikein tarjennut istuskella. 

Siksi meillä oli hidas aamu mökin tuvassa. Saimme nyt nauttia uudistetusta mökistä, juuri niin kuin olimme remonttia suunnitellessa ajatelleet. Söimme herkkucroissantteja ja uunipatonkia briejuustolla ja tomaatilla. Sitten luin pitkään lehtiä ja Hesaria. Ei mitään kiirettä mihinkään ja oli ihana, suhteellisen pirteä olo.

Ulkoilma kuitenkin houkutti. Aurinko pilkisteli vähän väliä pilvien raosta ja kutsui meitä pihalle. Teimme vain pieniä pihahommia ja tietysti olimme pienellä kävelyllä lähimetsien rakkaalla reitillä.


Pieni otti kameran mukaan myös. Metsässä oli suht kuivaa ja jo vieno syksyn tuoksu. Keltaisia lehtiä oli pudonnut maahan väriläiskiksi. Järveltä tuuli ja sen takana olevat pilvet olivat vähän uhkaavan näköisiä.


Polun pielissä oli aika paljon puolukoita. Pihlajissa on aika paljon marjoja, oransseja sellaisia. Retkueemme joutui muutamaan otteeseen hirvikärpäshyökkäykseen. Ne ovat niin iljettäviä, iloksemme hyttysiä ei sen sijaan ole lainkaan. Melkein kyllä valitsisin viisi hyttysenpistoa yhden hirvikärpäsen sijaan hiuksissani.


Päädyimme purolle, mutta se oli ihan kuiva, eikä vettä virrannut edes pienissä lammikoissa. Sitten jatkoimme metsäautotietä kalliolle paijaamaan jäkäliä ja tähystelemään järvelle. Metsästin hienoja oksia mökille oven pieleen koristeeksi. Muutama hieno löytyikin. Pieni jaksoi hyvin koko retken kävellä ja otti valokuvia eteen tulleista karvamadoista.


Palasimme iloisina ja nälkäisinä mökille. Söimme vielä lounasta terassilla. Siinä oli vähän kylmä, mutta silti niin ihanaa.


Sunnuntai noudatteli samaa hitaan hidasta kaavaa. Palasimme kotiin levänneinä. 

Mietin miten hitautta saisi näihin viikonpäiviinkin?Ei kommentteja: