Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Luottamus

14.8.2014

LuottamusTänään mielessä on olleet ihmissuhteet ja luottamus.


”Kaiken ytimessä on se henki, jolla ihmiset itsensä näkevät, ja toisensa näkevät.” – Esa Saarinenll Give You All I Can... by Brandon Warren, on Flickr

"Luottamus on tunne tai varmuus siitä, että johonkuhun tai johonkin voi luottaa, että joku tai jokin ei petä toiveita tai aiheuta pettymystä.
Ihmisten välinen luottamus on tunnetta ja kokemusperäistä tietoa. Luottava ihminen uskoo, että luottamuksen kohde ei halua hänelle pahaa, vaan tarkoittaa hyvää. Jos ihminen epäilee toisen moraalia ja aikeita, luottamusta ei synny. Luottamuksen edellytyksiä ovat hyvien aikeiden lisäksi osaaminen (kompetenssi) ja riski.
Luottamus on ennen kaikkea tunne, jonka kohdistamme ihmiseen, johon luotamme. Luotettavuus sen sijaan riippuu omasta käyttäytymisestämme. Muut arvioivat miten luotettavasti käyttäydymme. Lyhin tie luottamukseen on käyttäytyä luotettavasti ja olla luottamuksen arvoinen. Luottavaisuus on ominaisuus, johon vaikuttaa sekä persoonallisuus että kasvuympäristö. Toiset luottavat helpommin kuin toiset."
Lähde: WikipediaMiksi luottamus kestää joskus kauan rakentaa tai joskus syntyy heti?

Miksi luottamus on helppo pettää?

Miksi toiset ovat niin luottavaisia kaikkeen?

Miksi usein voi vaan luottaa, eikä muuta?

Miksi luottamus on intuitiota, eikä sanoilla usein selitettävissä?

Mitä tehdä kun luottamus on mennyt?

Ei kommentteja: