Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Täysii 1: Läsnäolon ihmeellisyys arjessa

4.1.2015

Täysii 1: Läsnäolon ihmeellisyys arjessa
Jo kauan kauan sitten kerroin, että tarkoitus oli muutamia kirjoituksia tehdä Täysii seminaarista, jossa olimme marraskuun puolella. Tämän vuoden aiheena oli läsnäolo. Näkökulmia on monta kuten harjoittajiakin. Kirjoitan tässä ja lähiaikoina mieleen jääneitä ajatuksia muidenkin iloksi.Seminaarilattian avasi ihana Jaakko Halmetoja, jota kuuntelee ja katselee aina inspiroituneena. Jaakolla oli tarina Kalastajasta ja liikemiehestä heti alkuun. Kannattaa käydä se lukemassa Hidasta elämää sivustolta, jos se ei ole ennestään tuttu. Jokaisen olisi hyvä miettiä onko tässä elämässä ja kaiken maailman tavoittelussa mitään järkeä?

Jaakon puheen pointti ole ehkä, että demystifioidaan tämä koko mindfulness buumi tai tietoinen läsnäolo. Sitä parhaani mukaan yritän tässäkin blogissa tehdä. Nämä tietoisuustaidot ovat kaikilla olemassa, mutta välillä aina unohduksissa. Siitä Jaakko esitti todisteeksi artikkelin:


Ohjeiksi Jaakko sanoi kuitenkin, että harjoittamista tarvitsee tehdä. Niin muodollisesti, kuin fyysisen harjoituksen kuin arkiaskareidenkin kautta. Toisaalta taas Jaakko kehotti menemään ja olemaan luontoon. Perspektiivin vaihtaminenkaan ei kuulemma toisinaan tee pahaa.

Green space by Harry Koopman, on Flickr

Toisena Täysii seminaarin puhujana tänä vuonna oli NLP-valmentaja Esa Ikonen, jolla oli hyviä pointteja kiireestä ja stressaamisesta. Mietimme yhdessä, että miten se mihin elämässä keskittyy, sitä enemmän sitä kokee. Ihan kuten Jaakko, Esa oli sitä mieltä, että koko ajan on mahdollista kokeilla omassa kuplassaan läsnäoloa ja vaikuttaa siihen miten maailmaa kokee.Kiintoisaa, eikö?Ei kommentteja: