Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Täysii 2: Koe kaikki mitä elämä antaa

13.1.2015

Täysii 2: Koe kaikki mitä elämä antaa
Tässä seuraava osa ajatuksista, joista sain Täysii seminaarista, jossa olimme marraskuun puolella. Tämän vuoden aiheena oli läsnäolo. Näkökulmia on monta kuten harjoittajiakin. Kaikilta ja kaikesta voi oppia.Seminaarin kolmantena puhujana oli hyvinvointiyrittäjäJoni Jaakkola. Hän sanoo subjektiivisen, oman elämän kokemisen olevan hyvän elämän kivijalka. Joni on kokeillut kaikenlaista itsensä kehittämistä ja uskoo laillani oikeiden kysymysten voimaan.

Jonilla oli aivan loistavia kaikkiin aisteihin tunkevia esimerkkejä todellisesta läsnäolosta täysii elämästä, golfpalloa lyödessä, nurmikkoa leikatessa ja vaikka keittiötä siivotessa. Käytännön harjoittamiseen mies on siis päässyt hyvin kiinni! Subjektiivisuus tulee siitä oman kokemuksen henkilökohtaisesta vaikuttavuudesta ja merkityksestä.

Selkeä Joni Jaakkolan ohje oli:
  1. Keskittyä subjektiivisten elämänkokemusten määrään ja laatuun, maksimoi ne. Mieti mikä on tärkeintä? Merkityksellistä?
  2. Muistaa, että subjektiiviset tuntemukset eivät ole vertailukelpoisia. Vaati harjoitusta tietää ja pitää kiinni itselleen tärkeistä asioista, jos ja kun tulee vastoinkäymisiä. Mieti kuka voi kertoa toiselle elämän elämisestä, miten se kuuluu tehdä? Ja toisaalta taas mitä välittää toisten välittämisestä mitään?

259/365  Clock Work by martinak15, on Flickr

Jonin jälkeen lavalle nousi Susanna Tanni, joka on Elämäalkaa kun pelko päättyy - kampanjan luoja ja yrittäjä. Hän kertoi oman kivuliaan kasvutarinansa. Susannan elämäntehtävä on puolustaa viattomia kiusattuja, muuten se ei koskaan lopu. Hänellä jos koskaan on kokemusta kivun kanssa istumisesta ja Tollen kärsimyskehosta. Kaiken kanssa on oltava. Hän sanoi kivun vapauttavan. Hänet se sai uskomaan, että salaaminen ja vääryyksien vastaanottaminen ei ole oikein.

Susanna muistutti egon kaiken murskaavasta voimasta. Hänen veljensä Petteri Jussilan termein se on lannistajakuha. Se on pahin kiusaaja ja sitä ei kannata kuunnella! Lue edellinen osa:

Täysii 1: Läsnäolon ihmeellisyys arjessa


2 kommenttia:

RunoTalon Sari kirjoitti...

Olen samoilla linjoilla Jonin kanssa. Tuntuu tutulta ja toimivalta. Omassa arjessa kun muistaisi joka hetki olla läsnä siinä mitä tekee ja nauttia kaiken kauneudesta.

Iloa ja valoa päiviisi :)

Annina kirjoitti...

Kyllä sinä osaat! Aina voi toki paremmin yhä yrittää. Olla vaan.