Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Täysii 3: Kehossa nytku

22.1.2015

Täysii 3: Kehossa nytku
Mitä olet pitänyt Täysii seminaarinsta ajatuksista joita olen kirjoitellut? Siellä oli tämän vuoden aiheena oli läsnäolo. Tässä hieman ajatuksia lisää.Seuraavaksi lauteilla oli Samuli Kinnunen ja kehotyypit, mies ja aihe, josta en ennestään tiennyt mitään. Hän herätti hetki mielenkiintoni puhumalla Elämän eri asennoista akseleilla:  
Hitaus      läsnäolo    Kiire
Elinen       Nyt          Huominen
Takakeno Keskilinja  Etukeno

Samuli sanoi, ettemme osaa olla läsnä kehoissamme, toisin kuin lapset. Läsnäolon tilan tunnistaa helppoutena. Kehotietoiset tunnistavat sen sellaisen tunteena. Jokaisen tulisi kuunnella kehoaan, sen avulla saa yhteyden läsnäoloon. Kehotyyppien tunnistaminen avaa myös jonkin verran luonnetta ja suhtautumista ympäröivään maailmaan. Voi lukea lisää kehotyypeistä sivulta:Spring In Autumn Mandala by DawnsRays, on Flickr


Täysii seminaarin seuraavan puhujan Sanna Wikströmin perustamaa Hidasta Elämää sivustoa ja omaa blogia seuraan aika ahkeraan, eli hän oli ennestään tuttu. Sannan puheenvuoro oli hyvä herättely aiheeseen:
Nytku on uusi sitku.

Sitku ei tule koskaan. Sitku on ajatusrakennelma. Mieli tekee tepposia. Ajatukset ovat menneisyyden ehdollistumia. 

Ihmiselämä on kolmessa sanassa:
Mutku
Sitku
Voiku

Kiikkustuolissa vanhana tulee kaikki Voikut...


Tässä ja nyt on kaikki hyvin. Sanna kehotti pistämään merkille milloin tulee ja on hyvä olo. Meillä on vain ikuinen nykyhetki ja kaikkien olisi nähtävä se. 


Sanna sanoi Läsnäolon kokemuksen olevan 8 sekuntia. Vain häivähdys. Kaikki muu on menneisyyttä tai tulevaisuutta tai niiden ajattelua. Hyvä työkalu on kiitollisuuden harjoittaminen. Mieti mikä on tässä hetkessä hyvin. Se tekee hetkestä merkittävän. Jokainen askel on kiitos. Harjoittele. Se on tosi voimallista. Jokainen sisäänhengitys ja uloshengitys on kiitos.Lue edelliset osat:

Täysii 1: Läsnäolon ihmeellisyys arjessa

Täysii 2: Koe kaikki mitä elämä antaa

Ei kommentteja: