Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kotiinpaluusta taas

7.3.2015

Kotiinpaluusta taasMinulla oli vihdoin kunnia kuunnella Suomessa pitkään opettaneen Le Linhin opetusta työväenopiston avoimessa yleisömeditaatiossa viime viikolla.Kauan sitten, kun kiinnostuin tietoisesta läsnäolosta Seija Mauron pitämällä viikonloppukurssilla, sain tietää Thich Nhat Hahnin linjassa opettavia opettajia olevan suomessa muutaman. Siitä asti minulla on ollut ajatus osallistua Valkoisen Lumpeen opetuksiin ja meditaatioihin. Mutta kuten arvattua, on ollut vähän kaikenlaista. En ole mennyt. En kyllä löytänyt netistä missä muualla hyvin suomea puhuva Le Linh opettaa, kuin työväenopistolla. Kommentoi ihmeessä jos tiedät.

Presence by Ben Seidelman, on Flickr

Tavallisena torstai-iltana pieni kaapuun ja paksuun fleeceen pukeutunut iloisesti hymyilevä nainen toivottaa kaikki tulijat tervetulleeksi ja ohjaa rentoutumaan. Ihmisten ilmeet ovat näkemisen arvoisia, kun asetumme kuka mihinkin asentoon hetkeksi hiljentymään. Yleisöluennollehan tässä on tultu! Saattaa olla, että ohjelma on jäänyt lukematta tarkkaan monelta. Tupa on kuitenkin ahdettu täyteen, eli mindfulness vetää kuulijoita kaikkialle.

Tilaisuus alkoi noin 30 minuutin rentoutusmeditaatiolla, jossa Le Linh käytti ”hengitän sisään, hymyilen – hengitän ulos, hymyilen” sanoja. Hän opasti palaamaan kehoon kotiin. Siihen on palattava tunnistaaksemme ja tiedostaaksemme mitä tapahtuu mielessämme ja kehossamme.

Rauha ilmentää itsensä hengityksen kautta
Sisäinen rauha näyttää kasvonsa
Rauha on tässä ja nyt

Ei ole polkua, joka johtaa kotiin, vaan koti on polku.
Tunne olevasi kotona.

Harjoittajan mieli on sitä, että olemme kotona polulla.


Le Linh käytti mandariinimetaforaa ja selitti sen avulla tietoisuuden viisi aggregaattia: keho, tunteet, havainnot/käsitykset, mielentilat ja varastotietoisuuden. Niistä ehdittiin kolme ensimmäistä käsittelemään tarkemmin, mutta tärkeä viesti oli, että jokainen mandariinin lohko on koko ajan liikkeessä ja muutoksessa. Meidän on elettävä tässä hetkessä, koska mikään ei ole sama tässä hetkessä, kuin viime hetkessä. On syytä tiedostaa, että aggregaatit muuttuvat koko ajan itsessä ja toisissa.


.:Tunteet:.

Mieleeni jäivät erityisesti tunteet, koska Le Linh sanoi kaikkien tunteiden olevan mahdollisia kääntää onneksi ja iloksi. Tärkeää on jopa neutraalien tunteiden kanssa työskentely, koska niitä on niin paljon. Esimerkkinä tästä on perheen harmonia. Hyvin sujuneesta päivästä ja hyvästä vuorovaikutuksesta voi mielellään iloita ja olla onnellinen.

Vihakin on hyvä tunnistaa vaikka seuraavasti:

Hengittäen sisään, tunnistan olevani suuttunut, hengitän ulos, syleilen suuttumustani.


.:Havainnot ja käsitykset:.

Meillä on vain käsityksiä ja tulkintoja todellisuudesta. Mieli on usein peittynyt, diluted. Mieli ei ole kosketuksissa todellisuuden kanssa, vaan se takertuu muotoihin ja harhaluuloihin. Tarkkaan näkemistä ja havainnointia voi ja pitää harjoittaa perusominaisuuksien avulla. Ne ovat: maa, aurinko, vesi ja tuuli. Näiden avulla kaikki syntyy. Minulla on ajatus, että ne on luotu kauniiksi, opettamaan katsomista. Le Linhin mukaan:

Tulee nähdä hyvin syvällisesti, jotta näkee asian sellaisuudenTärkeää on tiedostaa aistimme ja ravita niitä oikein! Millaisia kuvia haluat katsoa ja mitä lukea tänään?
Ei kommentteja: