Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Lasten kanssa kevätretkellä Nuuksiossa Klassarinkierroksella

15.3.2015

Lasten kanssa kevätretkellä Nuuksiossa KlassarinkierroksellaMonien muiden tapaan, ulkoilimme tänään aurinkoisessa ihanassa kevätsäässä Nuuksiossa. Väkeä oli valtavasti liikkeellä ainakin parkkipaikoista päätellen, mutta valitsemassamme kohteessa Klassarinkierroksella saimme kulkea hyvin rauhassa. Reittiä voi seurata Kurjolammen ympäri ja Saarijärven rantaa pitkin.Tulipaikalla kyllä oli useita liikkujia, mutta saimme vuorollamme grillata ja nauttia eväämme ihan rauhassa.


Kiersimme kierroksen myötäpäivään parkkipaikalta käsin. Alkumatka meni hienoja kallioita odottaessa ja paluumatkalla oli geokätköt houkuttimena. 


Aurinko helli meitä, taivas oli upean sininen. Linnut lauloivat ihan täydellä volyymilla jo muutamassa laaksossa, toisaalla kuului vain ujoa, pientä viserrystä. Jahtasimme tietysti hienoja kevätpuroja ja niiden lorinaa saimmekin ihastella moneen otteeseen.


Klassarinkierros on koko pituudeltaan neljä kilometriä. Palasimme parkkipaikalle kuitenkin tietä pitkin, koska sen varrella oli Nuuksion Power Trailin geokätköjä. Niiden löytäminen jäi kuitenkin osittain haaveeksi, lunta oli sen verran vielä. Itse asiassa lumitilanne oli päivän yllätys. Omassa lähimetsässämme ei ole kuin kylmimmissä kohdissa pieniä lumilaikkuja. Nuuksion eteläpuolella oli ihan reilusti lunta ja suurimman osan Klassarinkierrosta kuljimme jäisiä polkuja.


Lapset kulkivat koko ajan urheasti vaikka kaatuilivat välillä. Sen verran haahuilimme muutenkin, että GPS näytti autolle palatessa kuuden kilometrin saldoa. Kaikki mukana olleet kolme lasta iältään 12, 7 ja 5 jaksoivat reitin oikein hyvin. Muilla lapsiperheillä oli erilaisia kantovälineitä, joiden kanssa kulkeminen ei varmaan ole liian rasittavaa sekään. Korkeuseroa on mielestäni sopivasti reitin piristykseksi. Esimerkiksi Sorlammin kierros on mielestäni rasittavampi.


Klassarinkierros on miellyttävää vaihtelua Nuuksion kuluneisiin hyvin merkittyihin reitteihin. Se ei ainakaan tähän vuodenaikaan näyttänyt kovin kärsineeltä. Klassarinkalliolla oli hieno erämainen tunnelma ja muutenkin reitin luonto oli ilahduttavan vaihteleva.
Jälleen kerran meillä oli huippuhauska retki! Reitin mitoitus oli kaikille sopivan leppoisa ja sunnuntaita ei ihanammin voisi viettää. Suosittelemme!Muita ulkoilu- ja retkeilyjuttuja löydät Metsässä tunnisteen alta.
Ei kommentteja: