Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Valmis.

22.3.2015

Valmis.Bloginpitäjä joutui nöyrtymään ja sairastamaan jälleen oikein kunnon flunssan. Siihen meni lähes koko viikko. Jos en ollut tosi rauhallisesti päivisin, illalla kuume nousi. Ja jo pelkkä pystyssä olo antoi toisina päivinä kunnon palelulle sysäyksen.

Tauti lähti taittumaan etätyöpäivällä ja iltaisin suoritetulla reippaalla sohvalla pötköttelyllä. Sairastaminen on ihan syvältä ja olen taas päässyt harjoittamaan senkin hyväksyntää ihan kyllästymiseen asti. Läsnäoloharjoitusten tueksi olen lukenut ihmeellinen poissaolo nimistä kirjaa.

Suunniteltu viikonloppureissu sai jäädä minulta ja pieneltä väliin. Otimme rauhallisesti, kun muuta ei voinut. Viikolta meni työ- ja vapaa-ajon menojen lisäksi myös revontulet ohi, kun nukuin kuumettani pois. Auringonpimennystä sen sijaan yritimme tiirata, mutta huonolla menestyksellä.  Kevätpäivä on nyt tasattu ja päivät ovat ilahduttavan pitkiä.

Ulkoilut olivat hyvin vähissä ja pienellä on ollut valtavasti tietysti energiaa. Sääkin vielä kylmeni tosi purevaksi ja tuuliseksi. Olen kiitollinen, että toivuin ja pääsimme edes vähän ulkoilemaan.

Kävin pienen kanssa lauantaina minikävelyllä ja nautin auringosta ensimmäisen kerran tänä keväänä myös omilla puutarhan portailla. Huolimatta monesta vaatekerroksesta pian tuli kuitenkin kylmä.

Sunnuntaina oli paljon tuulisempi päivä ja vielä huomattavasti kylmempi. Lähdimme silti pienelle pyörälenkille, koska ulkoiltava on joka päivä. Meillä on nyt aivan loistava pyörä ja peräpyörä yhdistelmä, jolla pääsemme toivottavasti vielä pitkillekin reissuille tänä kesänä, kunhan totumme sillä ajamiseen. Aika hassun näköinen, vai mitä?


Ulkona ei ollut paljon ihmisiä. Tuuli puhalsi paikoitellen raivokkaasti. Ajoimme pienen pätkän meren rantaa ja se näytti hyvin luotaan työntävältä. Tuollako pitäisi meloa parin viikon päästä? Pientä sai aina välillä muistuttaa, että muistaa polkea. Loppumatkasta kuitenkin kuulemma olivat jo jalat väsyneet ja tarvitsivat ruokaa. Eli ehkä siellä on jotain polkuliikettä tapahtunut. Yhdistelmällä oli yllättävän kevyt ja hyvä ajaa. Olen todella iloinen tästä uudesta liikkumistavastamme.Näillä ajatuksilla alkavaan viikkoon:

Tulevaisuus on nyt ja jo täällä. Nyt on edellisen hetken ja sitä edeltäneiden hetkien tulevaisuus. Mieti elämääsi. Se sinä, joka toivoit olevasi tulevaisuudessa, se olet sinä. Tässä ja nyt. Sinä olet sitä. Etkö pidä siitä? Kuka ei pidä siitä? Kuka edes ajattelee sitä? Ja kuka haluaa ”sinun” olevan parempi, toisenlainen? Onko tämäkin ”sinä” sinä? Herää. Kaikki on tässä. Sinä olet jo valmis.


~Jon Kabat-Zinn, Kotiinpaluu2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähänkö hieno yhdistelmä! Onko toi peräosa sun omassa pyörässä kiinni? Onko kalliskin? Sari

Annina kirjoitti...

Tämä on kyllä osoittautunut todella hyväksi liikkumistavaksi. Pieni tykkää ja yhdistelmä ei ole liian raskas polkea.

Vetokaaren saa mihin tahansa aikuisten pyörään kiinni ja tuo kuusivaihteellinen Trek maksoi Varuste.netissä 219 Eur. Pieni sai vaarilta rahat joululahjaksi. Peräpyörillä on aika hyvä jälleenmyyntiarvo.