Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Täysii 5: Pientä ja hiljaista minussa

5.3.2015

Täysii 5: Pientä ja hiljaista minussa
Tässä seuraavia läsnäolon hajatuksia Täysii seminaarista marraskuulta.
Seminaari alkoi olla jo loppupuolella, kun korokkeelle nousi valmentaja Tuuli Kaunisluonto. Hänen viestinsä taisi olla, että omaa itseään rakastamalla se läsnäolokin löytyy. Tutut elementit kehon kuuntelu ja luonto auttavat meitä pääsemään hyvinvointiin. Tuulin vinkit olivat tiivistetysti:
  1. Pysäytä kela, joka ei palvele. Tiedosta se.
  2. Tuo tilalle jokin oma positiivinen piirre itsestäsi. Keho kokee kaiken sen mitä sille puhutaan. Lakkaa myrkyttämästä sitä rumilla puheilla.

clematis mandala by Anathea Utley, on Flickr


Tuulin jälkeen oli Aaro Löfin vuoro. Hänen sisääntulonsa oli hiljaiselle miehelle sopiva, se tapahtui tietysti hiljaisuudessa. Hänen puheensa otsikko oli mitä sinussa tapahtuu?

Aaro puhui siitä, että läsnäolo on helppoa, kun molemmat läsnäolijat hyväksyvät sen mikä on totta. Hän laittoi meidät katsomaan vierustoveriamme. Sen aikana oli ajatuksia ja tunteita. Aaro tulkitsi oikein, että arvotimme koko ajan sitä kokemusta. Hän epäili, että meillä oli jo paljon tarinoita jo siitä, miksi näin tehtiin.

Miksi läsnäolo on vaikeaa? 
  • Emme halua kohdata sitä mitä olemme? 
  • Mitä olosuhteet ovat?
  • Mitä tulevaisuus tuo?
Läsnäolo on tavoite. Pyrkimys läsnäoloon on ristiriitaista, koska meidän on oltava läsnä... Mutta missä? Meille on vaikeaa, mutta samalla hyödyllistä opetella hyväksymään, sitä mitä on tässä. Aaro kertoi, että luomme keinotodellisuuden suojaamaan oikealta todellisuudelta, välttämään sitä. Läsnäolo palauttaa tähän ja opettaa hyväksymään.


Vielä olisi muutama Täysii puheenvuoro, jaksatteko lukea?Lue edelliset osat:

Täysii 1: Läsnäolon ihmeellisyys arjessa

Täysii 2: Koe kaikki mitä elämä antaa

Täysii 3: Kehossa nytku

Täysii 4: Tunteiden johtamista ja paranemisen avain

 


 

Ei kommentteja: