Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Hardcore Zen IX. Valaistuminen

10.3.2013

Hardcore Zen IX. Valaistuminen

 

Kaikki sitä tavoittelee, toiset julistaa sen saaneensa. Valaistuminen kiehtoo. Miten sen saavuttaa? Tästäkin saamme suorat sanat Hardcore Zen kirjasta. Seuraa viimeisiä osia kirjan muistiinpanoista.

 

Brad kuvaa kirjassa esimerkkejä valaistumisista, ja myös omistaa. Samalla hän varoittaa, että kun huomaa, että jokin tämänkaltainen lumoaa, kannattaa ottaa askel taaksepäin, hengähtää ja tutkia, mitä intuitio sanoo.

Saako kirjan lukeminen sinut huomaamaan paremmin todellisen elämäsi tässä ja nyt? Vai vahvistaako se fantasiaasi, jossa matkustat eksoottisiin laikkoihin ja koet salaperäisiä, ihmeellisiä tietoisuuden tiloja, jotka ovat niin kovin paljon korkeammalla kuin se arkipäiväinen tietoisuus, joka sinulla oikeasti on? Selventävätkö kirjoitukset omaa myötäsyntyistä täydellisyyttäsi vai kiinnittävätkö ne huomion kirjoittajan näkemysten ja kokemusten erityisyyteen?

Seikkailut ovat hauskoja, mutta kaikkien seikkailujen jälkeen ihminen palaa aina takaisin kotiin, takaisin yksitoikkoisen tylsän tavanomaiseen arkielämään.

Miksi niin tapahtuu? Se on hyvin tärkeä kysymys. Miksi harmaa, tavanomainen arkielämä on se, mihin ihminen aina palaa? Minkä takia ihminen aina, aina, aina päätyy takaisin siihen, mikä on tässä ja nyt, riippumatta siitä, kuinka kaukaa tai kuinka korkealla on käynyt?


Untitled by UrvishJ, on Flickr
 
Jos valaistumiskokemus on todellinen, kukaan ei voi ottaa sitä pois eikä kieltää sitä. Valaistuminen ilmaisee aidosti, mitä ihminen todella on, joka hetki. Mutta minun kokemukseni Jumalan mieleen sulautumisesta – vaikka kuinka syvällinen ja liikuttava, kuului menneisyyteen. Se ei ollut tässä eikä nyt. Itse asiassa sen muisto oli niin voimakas, että se esti minua aidosti kokemasta sitä mikä oli tässä ja nyt. Olin uhraamassa todellisen, jokapäiväisen olemassaoloni unen takia.

Mutta totuus on voimakkaampi. Aina. Näin ollen on kysyttävä: Mistä tiedämme, mikä on totta ja mikä fantasiaa? Vastaus: Katso tarkasti, missä olet, kuka olet, tässä ja nyt. Siinä se. Se on totuus.

 

Lue myös edeltävät osat:
Hardcore Zen III. Aine, tahdonvoima ja aineettomuus
Hardcore Zen IV. Zazen aina vaan
Hardcore Zen V. Haluamisesta

 

Ei kommentteja: