Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Elämän syysaamu

14.10.2014

Elämän syysaamu
Polkaisen pyöräni kotipihasta liikkeelle. Kotikatu kiiltää yön sateen jäljiltä, huolestun hetkeksi, eihän vielä ole liukasta? En pysy näillä renkailla mitenkään jäällä pystyssä. Ihailen keltaisia puita kurvatessani isommalle tielle, se on nyt maisemaan hallitseva väri vielä hetken.

Pieni koulupoika katsoo huolellisesti opetetun mukaisesti vasemmalle ja oikealle ennen kuin ylittää edessäni tien. Hän pomppii iloisesti koulua kohti kovin aikaisessa. Muita ei ole vielä liikkeellä. Muutama auto saastuttaa pakokaasuillaan hengitysilmaani ja poljen niiltä karkuun risteyksessä. Siinä palaa aina suojatielle vihreä valo. Tunnen iloa pyöräilystä. Olen etuoikeutettu ja kiitollinen kun saan pyöräillä työmatkani. Useina päivinä matkaa kertyy reilu 10 kilometriä, kodin, päiväkodin ja jumppasalin väliä muutamaan kertaan polkiessa. Se on ihan sopiva matka.

Sukellan aamumetsääni. Siellä kaikki puut ovat aivan kirkkaan keltaisia ja tuoksu on raikas. Vaahteran, koivun ja leppien lehtiä on huonokuntoinen pyörätie täynnä. Hieman taas pelko nostaa päätään, olen muutaman kerran liukunut lehtipedillä hallitsemattomasti pyörällä. Ajan vähän varovaisemmin ja tulen pian radan varteen.Ilma on raikas, laitoin lopulta riittävästi gore texin alle vaatekerroksia ja ensimmäistä kertaa tällä viikolla ei palella. Poljen hyvillä mielillä eteenpäin. Pitäjänmäen aseman kello on aina jäljessä ja saa minut ohittamaan varmuuden vuoksi muutaman pyöräilijän. Oikeasti ei ole kiire, mutta aamun pyöräilynautintoihin kuuluu tukkoisten reisilihasten avaamista ja se vaatii muutaman kipakamman polkaisun.

Radan toisella puolella ABB tehtaalla ollaan jo työn touhussa. Tuttu metallin leikkausjätteen kilinä kierrätyslavalle kantautuu sieltä korviini. Juna ohittaa kovaa vauhtia ja sen ilmavirta pistää taas polkemaan tarmokkaammin. Tehtaan ruokalasta tulee puuron tuoksu, paitsi että, mietin, että taitaa olla jo puurot syöty aamuvuorolaisilla ja lounas jo on tekeillä. Aamu on jo pitkällä.
Poljen viimeiset sadat metrit ja olen reippaana työpaikan portailla valmiina päivän koitoksiin.


Millainen aamu sinulla oli?

Mitä havaitsit?
Ei kommentteja: