Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Talvipäivänseisaus

22.12.2010

Talvipäivänseisaus

.:Kiitollisena kirjoitan:.

Tällä viikolla olen ollut kiitollinen vähän pidemmistä yöunista joinain öinä. Eilen oli kiitollista olla pitkän ja rankan kävelyretken jälkeen kun oli niin hyvä olo!

Talvipäivä on nyt tasattu tänä aamuyönä klo 01.38. Olen kiitollinen että huomisesta mennään kohti pidempää päivää jo muutanmalla sekunnilla! Tänään päivän pituus on vain 5h 48 min.

Wikipedia kertoo: ”Talvipäivänseisaus on hetki, jolloin auringon deklinaatio on minimissään ja se on pohjoiselta pallonpuoliskolta katsottuna alimmillaan taivaalla etelässä ollessaan. Se on siis myös vuoden lyhin päivä. Talvipäivänseisaus ajoittuu aikavälille 20.–22. joulukuuta. Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella aurinko ei nouse lainkaan. Vastaavasti eteläisellä pallonpuoliskolla on vuoden pisin päivä eikä aurinko laske lainkaan eteläisen napapiirin eteläpuolella.”

Maapallo talvipäivän seisauksen aikaan, jolloin pohjoisnapa on poispäin auringosta.
Kuva Wikipedia Commons.

Tänään olen kiitollinen myös Facebookin mahdollistamasta omien tietojen lataus filestä. Sain talteen sinne osittain jakamani elämän päiväkirjan vuodesta 2007. Kannattaa kokeilla! Se löytyy Käyttäjätilin alta-> Käyttäjätilin asetukset-> Lataa tietosi

Kiitollisena kohti joulua ja kevättä!

2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Kiitän tietojen tallennustiedosta :) Oikein hyvää joulua!

Annina kirjoitti...

Ollos hyvä!