Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kursseja ja opettajia

23.1.2011

Kursseja ja opettajia

Monenlaista kurssia ja opettajaa löytyy Tietoisen läsnäolon, Mindfulnessin opetteluun eri näkökulmista ja eri painotuksilla. Tässä pieni katsaus tälle keväälle.

Työväenopistoissa on mahdollista tutustua tietoiseen läsnäoloon lyhyillä muutaman päivän kursseilla jotka on tarkoitettu kenelle vain. Tänä kevään näytti siltä, että vain Espoo tarjosi jonkinlaista kurssia. Helsingin aikuisopistolla on myös 15 tunnin kurssi huhtikuun alussa.

Muita kaikille sopivia jatkuvasti pyöriviä Mindfulness kursseja järjestää yksityisyrittäjänä ainakin Leena Pennanen, jonka kurssit ovat viikonloppukursseja. Timo Klemolan 8-viikkoisen tietoisuustaitokurssin kävin syksyllä. Sisällöltään nämä kurssit ovat hyvin erilaisia.

Joogaliitto näyttää järjestävän ainakin jooganneille soveltuvia Mielen voima kursseja aina toisinaan Etelä-Suomessa.

Porvoossa Joogaterapia Harmonia järjestää mm. MBSR menetelmään perustuvia Mindfulness kursseja.

Ystävyyden majatalo Salon lähellä järjestää Mindfulness viikonloppuja Hyväksyvän läsnäolon merkeissä kouluttajana Anna Laine. Häneltä saa myös muuta aiheeseen liittyvää koulutusta räätälöitynä.


Riforma della scuola by Funky64, on Flickr

.:Ammattilaisille:.
Osa yllä luetelluista kouluttajista tai yrityksistä räätälöi koulutuksia myös yrityksille. Timo Klemolan kursseilla käy ammattilaisiakin ja Leena Pennasella näyttää olevan omia kursseja jotka on suunnattu ammattilaisille. Lisäksi löysin Mindfulnessolutions nimisen koulutusyrityksen, heillä alkaa jopa ohjaajakoulutus keväällä.

Yrityselämälle ja johtajille tarkoitettua räätälöityä mindfulness koulutusta näyttäisi suomessa tarjoavan Matti Salo.

Puuttuuko tästä joitain opettajia tai kursseja? Laita kommentti!

Ei kommentteja: