Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Mysliä ja huomioita

18.1.2011

Mysliä ja huomioita

Viikonloppuna tietoisena käytännön harjoituksena oli myslin tekeminen. Näitä on aika hienoa kutsua tietoisuusharjoituksiksi, mutta joka tapauksessa kyse on tarkkaavaisuudesta ja havainnoinnista edes hetken aikaa tietoisena päivän kuluessa. Mysliä tehdessä huomio täytyy pysyä ainesosien mittaamisessa, seoksen huolellisessa sekoittamisessa ja seoksen siirtelyssä astiasta kattilaan, siitä uunipellille ja siitä säilytysastioihin. Muuten osa seoksesta menee hukkaan!

Tähän seokseen tuli aiemmin kuivaamiani banaaneita ja omenia. Kuten tavallista ruokaa tietoisena laittaessa saa nauttia tuoksuista ja eri ainesosien tuntumasta käsissä. Tänään tuoksuja olivat hampun siemenet ja hunaja nyt ainakin! Omaan asentoon eri työvaiheissa voi kiinnittää huomiota. Miltä tuntuu, seisonko molemmilla jaloilla tasan, olenko suorassa? Kannattaa kokeilla!


Timo kirjoittaa huomion suuntaamisesta hieman monisanaisemmin. Valokeilavertaus on osuva.

Ps. Alkuperäinen resepti on pöllitty Nooralta. Tässä satsissa oli lisäksi hampun siemeniä ja gojimarjoja.

Ei kommentteja: