Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Zeniä VI: Miten elää?

3.7.2013

Zeniä VI: Miten elää?
Viimeisenä loppukaneetit, jotka Brad Warnerin kolmannen kirjasta, Zeniä karmalla ja suklaakastikkeella todella kolahtivat minuun. Tiedätkö miten haluat elää? Ja miksi? Entä, jos se muuttuukin? Pystykö luopumaan siitä? Onko silläkään niin väliä?
Meillä kaikilla on rajallisesti aikaa tässä paikassa tehdä mitä on tarpeen tehdä. Joten minun oli parasta saada itseni järjestykseen ja tehdä ainakin joitakin niistä asioista, joita minut pantiin tänne tekemään ennen kuin heittäisin lusikkani nurkkaan.

Paras tapa elää on elää niin kuin haluaa. Mutta elää todella haluamaansa elämää on eri asia kuin elää elämää, jota ajattelee haluavansa elää. Jos et käsitä näiden eroa, voi olla että sinun on sittenkin parasta elää juuri niin kuin kaikki muut haluavat sinun elävän.


Surfer Catching the Early Morning Wave by Captain Kimo, on Flickr


Usein kuulee ihmisten valittavan, että he ovat syntyneet maailmaan, jota eivät ole tehneet. Se on harhaa. Sinä olet todellinen syyn ja seurauksen lain jatkuvan toiminnan ilmentymä. Maailma jossa elät on maailma, jonka olet tehnyt itsellesi. Yhteiskunnalliset säännöt ja normit, joita vastustat, ovat sinun itsellesi pystyttämiä.

Ennen kuin voit elää todella haluamaasi elämää sinun on selvitettävä, mitä todella haluat. Se kysyy kärsivällisyyttä. Sinun on katsottava suoraan omaan mieleesi ja eroteltava todelliset halusi vääristä, jotka olet kehittänyt ajattelulla

Minä tiedän ainakin yhden tavan tehdä se, ja sinun pitäisi jo tietää mistä puhun. Jep. Tajusit oikein. Paljon zazenia.Lue edelliset osat:

Zeniä I: Zazenia elämässä selviämiseksi

Zeniä II: Muoto on muoto

Zeniä III: Todellisuudesta


Zeniä IV: Pitkistä istumisista

Zeniä V: Pelon ja retriitin tarkoitusEi kommentteja: