Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehoon perustuva tarkkaavaisuus: Ravinto, Osa 1.

14.9.2015

Kehoon perustuva tarkkaavaisuus: Ravinto, Osa 1.
On yksi asia, jonka kehittäminen ja säännöllinen harjoittaminen johtaa henkisiin pyrkimyksiin, rauhaan, tarkkaavaisuuteen ja selkeään ymmärrykseen, tietoon ja näkemykseen, onnelliseen elämään tässä ja nyt sekä vie viisauden ja valaistumisen huipulle.

Mikä on tuo yksi asia?

Se on kehoon perustuva tarkkaavaisuus.

~ Buddha - Satipathhana suttaMinulla on ajatus, että kehoon perustuvaa tarkkaavaisuutta voi harjoittaa myös ravinnon kanssa. Tätä olen pitkään kasvisruokavaliotani muokkaamalla ja biohakkeroimalla tehnyt.  Tavoitteenani on olla energinen ja terve, ja kokeilen siksi mielelläni erilaisia kasvisruokavalioita ja tapoja puhdistaa kehoani. Tällä kesälomalla vein harjoittamisen taas hieman pidemmälle Ahvenanmaan elävän ravinnon instituutissa Fiskössä.


Olin jo kolme vuotta sitten soittanut Fiskön emäntä Eila Vuokilalle ja kysellyt paikasta. Hän toivotti minut silloin sydämellisesti tervetulleeksi tyttäreni kanssa Ahvenanmaan elävän ravinnon instituuttiin Brändön saarelle. Keräsin kuitenkin pari vuotta rohkeutta lähteä matkaan pienen lapsen kanssa ja varasin vasta tälle kesälle paikan itselleni ja viisivuotiaalleni. Olen ollut kiinnostunut elävästä ravinnosta jo pitkään ja tutustunut siihen lukuisilla työväenopiston kursseilla. Osana omia itseni biohakkerointiprojekteja olen optimoinut elinvoimaani muun muassa elävän ravinnon aamiaisen ja ruokien yhdistelysääntöjen avulla.


.:Mitä on elävä raakaravinto?:.

Lyhyesti sanottuna elävä ravinto on kasvisruokaa, jota ei kuumenneta yli 42 asteen. Sillä on omasta mielestäni voimakkaasti puhdistava ja uudistava vaikutus. Ruokavalioon kuuluu myös tietyt suhteellisen monimutkaiset ruoka-aineiden yhdistelysäännöt, jotka tähtäävät optimaaliseen ruuansulatukseen ja ruoka-aineiden imeytymiseen.
.:Matkaan!:.

Tämän vuoden ensimmäisen viikon teema instituutissa oli Detox ja Pilates. Aihe oli kiinnostava ja ilmoittauduin kesä-heinäkuun vaihteen kurssille. Innostuneena olin valmistautunut ja viikon elänyt kevyellä kasvisruualla ilman kofeiinia. Mainittakoon, että vuosi on jo mennyt ilman sokeria, sen vähentäminen olisi joka tapauksessa ollut myös aiheellista Detoxiin valmistautuessa. Käytin vähäisessä määrässä kuitenkin viljoja ja maitotuotteista juustoja detoxia edeltävällä viikolla. Pääasiassa söin kuitenkin salaattia. Se oli ihan tarpeen, mutta detox alkoi osaltani heti maanantaina iltapäivästä päästyämme instituuttiin kunnon päänsäryllä.

Paikan emäntä oli ystävällinen ja näki jo etukäteen valtavasti vaivaa kimppakyytien järjestelyssä. Meillä olikin ilo saada kyytiin samanhenkistä seuraa Helsingistä ja pitkä matka meni oikein rattoisasti.

Pääsimme perille Fiskön kylän vannaan kansakouluun alkuiltapäivästä yhden lossimatkan sekä 35 minuutin lauttamatkan jälkeen. Saimme heti yläkerran huoneeseen majoittautumisen jälkeen maukkaan elävän raakaravinnon lounaan. Pieni sai heti lautasen täydeltä vieraita makuja eri itujen ja versojen muodossa. Voi sanoa, että ne maistuivat minulle huomattavasti paremmin kuin hänelle..:Puhdistautumaan:.

Ruuan jälkeen meillä oli tutustumis- ja esittäytymispiiri. Meillä oli kolme ohjaajaa: Pääkokki Maj-Len Heikka, Helena Hietanen ja jumppaohjaaja Tiina Himanen. Viikon mittaan tuli selväksi miten hienosti heidän osaamisensa ja persoonansa täydensivät toisiaan.

Kurssilaisten esittelykierroksen aikana ohjaajat ymmärsivät, että kaikilla kurssilaisilla ei ollut halua vetää tiukkaa puhdistautumislinjaa. Me sitä haluavat kuitenkin sen saisimme, muille oli tarjolla ”tavallista” elävää ravintoa. Mietin mihin olen ryhtymässä, mutta näin jälkikäteen olen iloinen, että detoxille ryhdyin, muuten en olisi oppinut kehoni kuuntelusta ja puhdistautumisesta niin paljon kuin viikon aikana opin.


Tästä lisää seuraavassa kirjoituksessa.

Ei kommentteja: