Olkoon kevään aikana pari kertaa valmistamani kakkutikkarit
todiste vaikka tahdonvoiman harjoittamisesta. Niin söpöjä ja niin vähän ainesosia,
että sitä harhautuu täysin uskomaan niiden yksinkertaisuuteen. Taas tuli
todistettua, ettei voi mistään tietää mitään ennen kuin kokeilee.
Toista kertaa en olisi tehnyt, jos sattumalta ei olisi ollut
aineksia jo hankittuna toiseenkin satsiin. Tahdonvoimaa ja keskittymistä sai
harjoitella toistamiseen. Ja eivät ne "ihan" näytä samalta miltä ohjeessa.
Molemmilla kerroilla kaikki tikkarit hävisivät kuitenkin alta
aikayksikön suihin.
Tein näitä Hesarin reseptillä:
(25–30 kpl)
n. 500 g:n kakku
200 g tuorejuustoa
n. 400 g suklaata (tai candy melts -nappeja)
(karamelliväriä)
tikkaritikkuja
nonparelleja, pähkinänmuruja tai muita koristeita
styroxlevy
1. Paista kakku ohjeiden mukaan tai osta kaupasta
valmis kakku.
2. Murenna jäähtynyt kakku kulhoon ja lisää
tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Pyöritä massasta palloja, jotka ovat
halkaisijaltaan noin 3 senttiä. Jäähdytä palloja jääkaapissa noin vartti.
4. Sulata noin 50 grammaa kuorrutesuklaata (tai
candy melts -nappeja) vesihauteessa tai noin 300 watin teholla mikrossa.
(Värillisen kuorrutuksen saat myös sekoittamalla keskenään valkosuklaata ja
nestemäistä karamelliväriä.)
5. Ota pallot jääkaapista. Kasta tikkaritikun pää
noin sentin pituudelta kuorrutteessa. Työnnä kastettu tikku pallon keskelle
noin puoleenväliin asti.
6. Laita pallot tikkuineen vähintään vartiksi
kylmenemään pakastimeen, jotta tikku ja pallo kiinnittyvät toisiinsa ja
kakkupallosta tulee kiinteä.
7. Sulata loppu suklaa. Käytä kapeaa ja korkeaa
astiaa.
8. Kasta tikussa olevat pallot kuorrutteessa
pystysuoralla liikkeellä. Nosta tikkaripallo kuorrutteesta ja pyöräytä sitä
kevyesti pari kertaa ympäri, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen pois ja
tikkarin pinta tasoittuu.
9. Lisää koristeet tikkarin päälle heti ennen kuin
kuorrutus jähmettyy.
10.
Työnnä tikkarit styroxlevyn päälle jämäkästi
pystyyn ja anna kovettua jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti