Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Sinne, tänne ja tuonne

13.7.2012

Sinne, tänne ja tuonne
En vain osaa antaa olla. Asioilla on tapana järjestyä aina. Niin on käynyt ja niin tulee jatkossakin käymään. Silti en saa filmiä poikki. Ajatukset kiertävät kehää aina vaan.

Tässä lähipäivinä aivot ovat ylikuumentuneet hiiltymiseen saakka siitä, että yritän miettiä sitä millaiseksi elämä muuttuu ensi keväänä, kun molemmat puolisoni kanssa olemme töissä ja pieni menee hoitoon. En ole edes uskalla heille paljastaa kaikkia suunnitelmia, mitä olen paperille kirjoittanut. Niiden aika ei ole vielä, vaan vasta syksymmällä.

Suunnitelmien kirjoittaminen oli nyt yksi tapa saada ”kaikki muuttuu kiireiseksi”, ”enää ei ehdi olemaan”, ”mistä sitten saa aikaa kirjoittaa?” - ajatukset pois päästä pyörimästä.

Patterns in the surf by kern.justin, on Flickr

Tarvitsen vielä paljon harjoittamista. Koskaan ei ole liian myöhäistä, eikä turhaa. Aina voi oppia, ja huomata uudestaan ja uudestaan, ettei ole ajatustensa herra. Nyt on vain hyväksyttävä se tosiasia, että näin on ja tyytyä siihen, että olen ainakin huomannut ajatusten kieppuvan loputtomana spiraalina sinne, tänne ja tuonne.

Tiedostamisesta alkaa siihen havahtuminen miten paljon tuhraantuu kapasiteettia murehtimiseen ja suunnitteluun. Tulevaisuutta ei voi tietää ja siksi siihen ennalta varautuminen on turhaa.Mitä sinä olet vatvonut? Miten sait sen loppumaan?

2 kommenttia:

Katja P-M kirjoitti...

Niin, sitä tietää että asiat aina järjestyvät mutta aina väliin sitä ei malta rauhoittua. Ajatukset rullaa tulevassa josta ei tiedä, ja omiin unelmiin uskominen hiipuu. Mutta silti asiat järjestyy :)

Annina kirjoitti...

Se on hyvä, että aina riittää opeteltavaa, meillä kaikilla.