Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Ihmisen kallein aarre

14.1.2014

Ihmisen kallein aarreTässä päivän opetus aarteesta, joka on peräisin Robin Sharman kirjasta Munkki joka myi Ferrarinsa. Meillä on vain tämä yksi elämä tuhlattavana. Ymmärrätkö, että aikaa, tätä hetkeä ei saa takaisin? Aika on ihmisen kallein aarre.


’No mitä se kiiltelevä, kultainen sekuntikello sitten oikein edustaa?’
”Se symboloi ihmisen kalleinta aarretta, aikaa.”
’Entä myönteinen ajattelu ja tavoitteiden saavuttaminen ja itsensä hallitseminen?”
”Niillä ei ole mitään merkitystä, ellei ihmisellä ole aikaa. ”


.:Tiimalasi:.

Kirjassa kerrotaan heimosta, jonka kaikille lapsille annetaan kuusivuotislahjaksi tiimalasi.

Heimolaiset kertovat: ”Vaikka emme omista mitään ja elämme yksinkertaista ja oleelliseen keskittynyttä elämää, kunnioitamme aikaa ja kiinnitämme huomiota sen kulumiseen, nämä pienet tiimalasit muistuttavat meitä jatkuvasti omasta kuolevaisuudestamme ja siitä, miten tärkeää on elää jokainen päivä täydesti ja tuotteliaasti samalla, kun toteuttaa elämänsä tarkoitusta.”


Chau número tres by photographer padawan *(xava du), on Flickr


.:Oletko aikatietoinen?:.

”Silti niistä sadoista toimista, joihin kulutat aikaa, vain 20 prosenttia tuottaa todellisia ja pysyviä tuloksia. Vain 20 prosenttia tekemisistäsi vaikuttaa elämäsi laatuun.

Panosta kaikki aikasi merkityksellisiin tekoihin. Valaistuneet ihmiset panevat asiat tärkeysjärjestykseen.

”’Ajan tappaminen’ on varsin osuva sanonta. On toki inhimillistä pyrkiä tekemään miellyttäviä asioita vastenmielisiltä tuntuvien sijaan. Kuten jo aikaisemmin sanoin, maailman tuotteliaimmat ihmiset ovat kuitenkin kehittäneet tavan tehdä asioita, joista vähemmän tuotteliaat eivät pidä – siitä huolimatta, etteivät he itsekään nauti niiden tekemisestä.”This is your life and it is ending one minute at the time.
~Elokuvasta Fight ClubLue myös osuva Leo Babautan bloggaus: Zenhabits: When You’re Feeling Self-Doubt & a Lack of MotivationEi kommentteja: