Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kurinalaisuuden voima

7.1.2014

Kurinalaisuuden voima


Moni blogia seuraava tietää, että tahdonvoima on oma lempisanani. Pyrin vahvistamaan tahdonvoimaani kaikessa harjoittamisessa. Robin Sharman kirjassa Munkki joka myi Ferrarinsa on erinomainen kohta aiheesta.


Kun hämähäkinverkkoja on tarpeeksi monta, niillä voi pysäyttää leijonan. Kun ihminen ottaa käyttöön koko tahdonvoimansa, hän kykenee hallitsemaan maailmaansa. Kun hän harjoittaa itsensä hallitsemisen ikivanhaa taitoa, hän kykenee ylittämään kaikki eteensä tulevat esteet, vastaamaan jokaiseen haasteeseen ja selviytymään millaisista kriisitilanteista vain. Itsekuri antaa ihmiselle henkistä vahvuutta, jota hän tarvitsee pysytelläkseen elämän kyydissä silloinkin kun reitti on mutkitteleva.

”Haluan myös kiinnittää huomiosi siihen tosiasiaan, että tahdonvoiman puute on henkinen sairaus”, jatkoi Julian yllättävästi. ”Jos kärsit tästä heikkoudesta, pyri mahdollisimman pikaisesti siitä eroon.

Mahtava tahdonvoima ja itsekuri ovat voimakasluonteisten, upeaa elämää elävien ihmisten tärkeimpiä ominaisuuksia. Tahdonvoiman avulla kykenet tekemään sen mitä lupaatkin – ja vieläpä ajoissa.


Dew Drop Spider Web by jeffsmallwood, on Flickr

Tarvitset tahdonvoimaa noustaksesi ylös viideltä aamulla kehittämään mieltäsi meditoimalla tai ravitsemaan henkeäsi kävelemällä metsässä kylmänä talvipäivänä, vaikka kotona odottaa lämmin vuode. Tarvitset sitä myös kielesi hillitsemiseen silloin, kun joku vähemmän asioista perillä oleva ihminen loukkaa sinua tai toimii tavalla, jota et voi hyväksyä.

Tahdonvoiman avulla voit jatkaa unelmiesi tavoittelua, vaikka edessä näyttäisi olevan ylittämättömiä esteitä. Tahdonvoima antaa sinulle riittävästi sisäistä voimaa pitääksesi muille antamasi lupaukset, puhumattakaan itsellesi antamistasi, joiden merkitys on ehkä vielä suurempi.
Jos ihminen elää intohimoista, rauhallista ia täynnä mahdollisuuksia olevaa elämää, hänellä on vääjäämättä runsaasti tahdonvoimaa.”

Teräksinen itsekuri muovaa luonteestasi rohkean ja tyynen. Tahdonvoiman hyve kohottaa vääjäämättä elämäsi vastaamaan korkeimpia ihanteita ja sallii sinun nauttia täysin mitoin kaikesta, mikä on hyvää, iloista ja elinvoimaista. Ilman itsekuria ja tahdonvoimaa eksyt kuin laivoineen mereen vajoava purjehtija, jolta puuttuu kompassi.

”Olen enemmän kuin miltä näytän: sisälläni lepää koko maailman voima ja lujuus.”

Lähde: Robin Sharma Munkki joka myi FerrarinsaLue lisää tahdonvoimasta:Ei kommentteja: