Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kaikkein onnellisin

19.1.2014

Kaikkein onnellisin


Matthieu Ricard on munkki ja molekyyligeenitutkija, joka toimii Dalai Laman tulkkina. Hän taisi olla mukana Suomessakin 2011, kun itse olin kuuntelemassa. Ricard on todistetusti maailman onnellisin mies. Mitä se tarkoittaa?


Tutkijat ovat huomanneet tämän 66-vuotiaan mielenhallinnan olevan uskomaton ja hänen aivojensa tuottavan gamma-aaltoja tasolla, jota ei ole aiemmin mitattu. Nämä aallot liitetään tietoisuuteen, tarkkaavaisuuteen ja hyvään muistiin.

Ricard sanoo onnellisuuden avaimen olevan sen harjoittamisen taito. Onnellisuuden eteen tulee tehdä työtä. Maailmassa on paljon epävarmuutta ja katastrofeja, mutta mielen avulla niiden kanssa voi elää.

Kuva: Wikipedia


Ricardin ja monen muun yli 10 000 tuntia meditoineen aivoja on skannattu ja sen avulla on todistettu, että ne muuttuvat ja mukautuvat kaiken aikaa. Pitkään meditoineilla on aivojen vasemmalla puolella paljon positiivisia tuntemuksia ja oikea puoli aivoista, joka hoitaa negatiivisia asioita, on pienentynyt.

Pienikin hetki meditaatiota aiheuttaa jo muutoksia ja kannattaa!

Tämä munkki pitää hyvän elämän elämistä ja myötätuntoa käytännöllisenä reittinä onneen. Kyse ei ole niinkään uskonnosta. Ricard kehoittaa perehtymään aiheeseen, ja kokeilemaan itse tätä mielen tiedettä.* * *

Aktiivinen tekeminen ja harjoittaminen tuovat onnea. Tähän tulokseen Onnellinen Nyt kirjassakin päädyttiin. Lue lisää:

Titti Holmer: Onnellinen nyt


Ei kommentteja: