Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Selviytymiskeinoja vauva-ajalle

19.2.2011

Selviytymiskeinoja vauva-ajalle

Tietoisen läsnäolon opettaja ja kehopsykoterapeutti Leena Pennasta on haastateltu Vauva-lehden viime vuoden artikkeliin nimeltä 9 selviytymiskeinoa vauva-ajalle jonka löydät hänen sivuiltaan kokonaisuudessaan.

Meditation Begins at Birth
by premasagar, on Flickr
Allekirjoitan artikkelin tietoisen läsnäolon vinkit vanhemmille. Aina kaikki ei ole ehkä niin huonosti, tai kaikki artikkelissa maalatut kauhukuviot eivät toteudu, mutta vauva-aika on melkein poikkeuksetta kaikille rankkaa aikaa. Olen miettinyt paljon mistä se johtuu, ja en keksi muuta kuin että se on pelkoa tuntemattoman edessä. Tietoinen läsnäolo helpottaa olemaan huolehtimatta liikoja tulevaisuudesta ja rentoutumaan kaaoksen keskellä. Myöhemmin aikaa kuulemma ajattelee lämmöllä ja siihen kaipaa takaisin. Siksi olet yrittänyt ajatella, että hetkessä elämällä tulee niitä pysyviä, ehkä kauniitakin muistoja.

Vanhasta elämästä on jossain määrin luovuttava ja se tuo tuskaa, jos ei osaa mieltää vauvan hoitamista tärkeimmäksi tehtäväkseen. Itselläni on ollut sama ajatus kuin artikkelissakin, että tämän hetkinen tehtävä on tärkein tehtävä. Ei ole muuta sen tärkeämpää, muut asiat, tai vaikka lehden lukeminen jonka ennen ehti tehdä aamulla voi odottaa.





Helposti sanottu! Suosittelen kokeilemaan. Se vaatii tahdonvoimaa, että edes muistaa vauva-arjessa olla läsnä. Mutta aina voi aloittaa alusta, taas huomenna. Tietoinen läsnäolo on armollista.

Ei kommentteja: