Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehoon perustuva tarkkaavaisuus: Ravinto, Osa 2.

20.9.2015

Kehoon perustuva tarkkaavaisuus: Ravinto, Osa 2.



Palataan Fiskön saarelle vielä kesätunnelmiin hetkeksi. Lue edellinen osa:
Kehoon perustuva tarkkaavaisuus: Ravinto, Osa 1.




.:Ruokavaliosta:.

Käytännössä tiukka detoxilla pysyminen tarkoitti kaikista viljoista ja hedelmistäkin kaukana pysymistä. Meille tehtiin oma aamuvihersmoothie, jonka puhdistavia osia keräsimme luonnosta. Toiset söivät tavallista elävän ravinnon tattari ja hirssipuuroa siemenmaitoineen, marjasoseineen ja hedelmäsurvoksineen.

Päivällä kaikki söivät elämänvoimakeittoa. Kräkkerit eli leipä oli tehty erikseen pelkästä siemenestä tiukan linjan vetäjille, muiden leivässä oli myös viljaa ja tai vihanneksia.

Iltapäivällä tiukan linjan kannattajille oli tarjolla vihannesmehuja. Vehnänorasmehua nautimme paitsi heti aamun sitruunaveden jälkeen, niin myös iltapäivällä. Tai siis ne nauttivat vihreitä, ketkä siihen pystyivät detoxaajista.

Tämä oli kaiken ydin ja tärkein oppi. Oli hyvin olennaista kuunnella sitä miten paljon keho pystyi ottamaan puhdistavia ruokia vastaan. Detoxin ärhäkkyyttä voi hyvin itse oppia säätelemään eri ruoka-aineilla.

Iltaisin söimme yhdessä kaikki runsaan salaatti-, itu- ja versoillallisen, jossa oli rakentavia ainesosia kuten sieniä mukana. Koko ajan oli tarjolla montaa erilaista yrttiteetä ja vesipannu kävikin kuumana. Ilokseni keittelimme myös pakuriteetä parina päivänä.




.:Ohjelmasta:.

Suurin osa kurssilaisista oli paikalla vaikka kuinka monetta kertaa. Meitä ensikertalaisia oli vain 7 koko 25 hengen joukosta. Se jo kertoo paljon paikan ihanuudesta ja elävän ravinnon ihmeitä tekevästä voimasta. Tämä kurssi oli kuitenkin ensimmäinen, jossa kokeiltiin väljempää ohjelmarunkoa ja vähemmän formaalia opetustapaa. Instituutissa ei myöskään koskaan ole ollut ennen näin tiukan linjan detoxkuuria. Tulevaisuus näyttää järjestetäänkö sellaista jatkossa.

Päiväohjelmamme oli suunnilleen väljästi seuraava:
Herättyä puoli litraa vettä ja sitten sitruunavettä lasillinen.
Vehnänorasmehu
8.15-8.45          Aamujumppa ulkona (Asahia, pilatesta)
8.45-9.00          Aamupiiri ja rentoutus salissa, affirmaatioita
9.00                  Aamiainen
12.00                Lounas
14.00                Vehnänorasmehu ja tai vihermehu
17.00                Illallinen
Aamupäivällä ja iltapäivällä oli tiedonjakoa, keskusteluita ja luentoja ulkona tai sisällä.


.:Kylpemistä ja retki:.

Tiistai-iltana menimme meren rantaan saunomaan autokyydeillä noin 10 kilometrin päähän kallioiselle rannalle. Laiturilta kastautuminen ja kunnolla saunominen tekivät hyvää. Sauna lämpisi myös instituutissa joka ilta, koska saunominen tekee puhdistautumiselle hyvää vieden kuona-aineita mennessään.

Torstaina oli vapaaehtoinen lisämaksullinen meriretki ulkoluodolle kalastajaveneellä. Luonto oli upea ja sielu lepäsi hienossa maisemassa. Päiväksi sattui yksi kesän hienoimmista, ja nahka kyllä kärventyi suhteellisen pahasti. Saimme eväänä retkellä elävän ravinnon tacoja sienitäytteellä ja täytyy sanoa, että se maistui monen päivän pelkkien vihreiden syömisen jälkeen elämäni parhaalta aterialta! Illalla meillä oli iltajuhla leikkien ja laulaen, sekä iltapalaksi makoisaa ”suklaakiisseliä”.


Viimeisestä päivän kokoonnuttiin vielä vaihtamaan kokemuksia ja keskustelemaan niistä. Lounaan jälkeen hajaannuimme kaikki eri ikäiset ja –taustaiset kotimatkoillemme.


.:Lopuksi, suositukset:.

Suosittelen elävään ravintoon tutustumista kaikille kasvissyöjille tai kasvissyönnin lisäämisestä kiinnostuneille. Sen tärkeimpiä anteja omaan elämääni ovat olleet hedelmien ja vihannesten kypsyyden tunnistaminen, idättämisen ja versottamisen oppiminen. Ne monipuolistavat omaa ruokavaliotani.

Suosittelen Fiskön Elävän ravinnon instituutissa lomailemista kaikille jotka ovat tottuneet kasvispitoiseen ruokaan ja ovat kiinnostuneita elävästä ravinnosta. Hiljentyminen ja hidastaminen tapahtuvat ihanalla saarella kuin itsestään. Suosittelen tutustumaan ja kysymään eri viikkojen ohjelmasta tarkemmin instituutista ja valitsemaan itselleen niistä sopivimmalta tuntuvan.
Minulle sattui varmasti itselleni sopivin kurssi, enkä usko, että olisin oppinut niin paljon muuten kuin suhteellisen tiukkaa vihreää puhdistautumispaastoa noudattaen. Kehoon perustuvaa tarkkaavaisuutta voi harjoittaa monella eri tasolla. Tänä kesänä omalla kohdallani se meni nyt näin ankarasti.


Lue lisää:



2 kommenttia:

Sirpale kirjoitti...

Hiljentyminen ja hidastaminen tekisi itsellekin hyvää. Olen kiinnostunut elävästä ravinnosta, ja pyrinkin saamaan sitä enemmän omaan ruokavalioon. Kiireinen arki ei ole aina vain se paras aika toteuttaa kaikkea ;)

Annina kirjoitti...

Hiljaa hyvä tulee! :)