Palataan Fiskön saarelle vielä kesätunnelmiin hetkeksi. Lue edellinen osa:
Kehoon perustuva tarkkaavaisuus: Ravinto, Osa 1.
.:Ruokavaliosta:.
Käytännössä tiukka
detoxilla pysyminen tarkoitti kaikista viljoista ja hedelmistäkin kaukana
pysymistä. Meille tehtiin oma aamuvihersmoothie, jonka puhdistavia osia
keräsimme luonnosta. Toiset söivät tavallista elävän ravinnon tattari ja
hirssipuuroa siemenmaitoineen, marjasoseineen ja hedelmäsurvoksineen.
Päivällä kaikki
söivät elämänvoimakeittoa. Kräkkerit eli leipä oli tehty erikseen pelkästä
siemenestä tiukan linjan vetäjille, muiden leivässä oli myös viljaa ja tai
vihanneksia.
Iltapäivällä tiukan
linjan kannattajille oli tarjolla vihannesmehuja. Vehnänorasmehua nautimme
paitsi heti aamun sitruunaveden jälkeen, niin myös iltapäivällä. Tai siis ne
nauttivat vihreitä, ketkä siihen pystyivät detoxaajista.
Tämä oli kaiken
ydin ja tärkein oppi. Oli hyvin olennaista kuunnella sitä miten paljon keho
pystyi ottamaan puhdistavia ruokia vastaan. Detoxin ärhäkkyyttä voi hyvin itse
oppia säätelemään eri ruoka-aineilla.
Iltaisin söimme
yhdessä kaikki runsaan salaatti-, itu- ja versoillallisen, jossa oli rakentavia
ainesosia kuten sieniä mukana. Koko ajan oli tarjolla montaa erilaista
yrttiteetä ja vesipannu kävikin kuumana. Ilokseni keittelimme myös pakuriteetä
parina päivänä.
.:Ohjelmasta:.
Suurin osa
kurssilaisista oli paikalla vaikka kuinka monetta kertaa. Meitä ensikertalaisia
oli vain 7 koko 25 hengen joukosta. Se jo kertoo paljon paikan ihanuudesta ja
elävän ravinnon ihmeitä tekevästä voimasta. Tämä kurssi oli kuitenkin
ensimmäinen, jossa kokeiltiin väljempää ohjelmarunkoa ja vähemmän formaalia
opetustapaa. Instituutissa ei myöskään koskaan ole ollut ennen näin tiukan
linjan detoxkuuria. Tulevaisuus näyttää järjestetäänkö sellaista jatkossa.
Päiväohjelmamme oli
suunnilleen väljästi seuraava:
Herättyä puoli
litraa vettä ja sitten sitruunavettä lasillinen.
Vehnänorasmehu
8.15-8.45 Aamujumppa ulkona (Asahia, pilatesta)
8.45-9.00 Aamupiiri ja rentoutus salissa,
affirmaatioita
9.00 Aamiainen
12.00 Lounas
14.00 Vehnänorasmehu ja tai vihermehu
17.00 Illallinen
Aamupäivällä ja
iltapäivällä oli tiedonjakoa, keskusteluita ja luentoja ulkona tai sisällä.
.:Kylpemistä ja retki:.
Tiistai-iltana
menimme meren rantaan saunomaan autokyydeillä noin 10 kilometrin päähän
kallioiselle rannalle. Laiturilta kastautuminen ja kunnolla saunominen tekivät
hyvää. Sauna lämpisi myös instituutissa joka ilta, koska saunominen tekee
puhdistautumiselle hyvää vieden kuona-aineita mennessään.
Torstaina oli
vapaaehtoinen lisämaksullinen meriretki ulkoluodolle kalastajaveneellä. Luonto
oli upea ja sielu lepäsi hienossa maisemassa. Päiväksi sattui yksi kesän
hienoimmista, ja nahka kyllä kärventyi suhteellisen pahasti. Saimme eväänä
retkellä elävän ravinnon tacoja sienitäytteellä ja täytyy sanoa, että se
maistui monen päivän pelkkien vihreiden syömisen jälkeen elämäni parhaalta
aterialta! Illalla meillä oli iltajuhla leikkien ja laulaen, sekä iltapalaksi
makoisaa ”suklaakiisseliä”.
Viimeisestä päivän
kokoonnuttiin vielä vaihtamaan kokemuksia ja keskustelemaan niistä. Lounaan
jälkeen hajaannuimme kaikki eri ikäiset ja –taustaiset kotimatkoillemme.
.:Lopuksi, suositukset:.
Suosittelen elävään
ravintoon tutustumista kaikille kasvissyöjille tai kasvissyönnin lisäämisestä
kiinnostuneille. Sen tärkeimpiä anteja omaan elämääni ovat olleet hedelmien ja
vihannesten kypsyyden tunnistaminen, idättämisen ja versottamisen oppiminen. Ne
monipuolistavat omaa ruokavaliotani.
Suosittelen Fiskön
Elävän ravinnon instituutissa lomailemista kaikille jotka ovat tottuneet
kasvispitoiseen ruokaan ja ovat kiinnostuneita elävästä ravinnosta.
Hiljentyminen ja hidastaminen tapahtuvat ihanalla saarella kuin itsestään.
Suosittelen tutustumaan ja kysymään eri viikkojen ohjelmasta tarkemmin
instituutista ja valitsemaan itselleen niistä sopivimmalta tuntuvan.
Minulle sattui
varmasti itselleni sopivin kurssi, enkä usko, että olisin oppinut niin paljon muuten
kuin suhteellisen tiukkaa vihreää puhdistautumispaastoa noudattaen. Kehoon
perustuvaa tarkkaavaisuutta voi harjoittaa monella eri tasolla. Tänä kesänä
omalla kohdallani se meni nyt näin ankarasti.
Lue lisää:
2 kommenttia:
Hiljentyminen ja hidastaminen tekisi itsellekin hyvää. Olen kiinnostunut elävästä ravinnosta, ja pyrinkin saamaan sitä enemmän omaan ruokavalioon. Kiireinen arki ei ole aina vain se paras aika toteuttaa kaikkea ;)
Hiljaa hyvä tulee! :)
Lähetä kommentti