Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Erään lounaan anatomia

22.9.2013

Erään lounaan anatomia
Jään tänään paskamutsihetken eiliseltä. Heräsin taas vaihteeksi läsnäolon tärkeyteen. Pieni on hyvä opettaja, tai oikeastaan pakottaja.Näen silmäkulmastani, kuinka pieni leikkii ruokapöydässä soijamaitopurkillaan, eikä lapa ruokaa suuhunsa.

Hermostun ja poimin ruokaa hänelle valmiiksi haarukkaan. Syötän muutaman haarukallisen. Ruoka menee suuhun ja molemmat ovat tyytyväisiä.

Vähän ajan päästä huomaan taas, että pieni leikkii ja mitään ei mene suuhun. Ärsyttää vielä enemmän. Syötän taas pientä hetken.


Bento #10: Snowman with Child by Mokiko - Bohnenhase, on Flickr

Sitten kun kolmannen kerran sama toistuu ja havahdun huomioon, että taas ei syödä, niin tajuan, että se olen minä, joka ei tässä keskity olemaan pöydässä yhteisellä lounaalla. Pieni ei saa minulta mitään, koska luen samalla iPadilta lehteä.

Ei ole ihme, että pieni unohtuu leikkimään ja on muualla kun pöydässä syömässä, jos minäkin olen vain fyysisesti läsnä. Mistään ei tule mitään ja hermo laulaa, kun ei huomaa mitä on menossa. Ihan turhaan. Mitä jos vähän keskittyisi ja palaisi tähän hetkeen?

Palaan tähän hetkeen. Syömme loppuun yhdessä kunhan ensin pyydän anteeksi.

Ei kommentteja: