Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Värikästä

15.9.2013

VärikästäPalasimme vielä kerran tänä vuonna mökille. Ilma on iloksemme kaunis ja aurinkoinen edelleen.

Tästä lähteeltä mökkeily aina alkaa. Tänne se myös loppuu, koska lähdevettä viedään kotiin asti.Aamut ja illat ovat sumuineen ja keltaisen eri sävyineen olleet maagisia. Tähtitaivas on kirkas ja selkeä. Kuu valaisee niin hyvin, että osa tähdistä jää sen varjoon.


Olen saanut olla auringossa laiturilla lukemassa ja pieni tarkeni uimassa vielä vaikka kuinka kauan. Mökkitalkkari tuli suunnittelemaan vähän remonttia ja pieni hermostui, kun ei olisi millään halunnut tulla pois järvestä. Ei varmaan muuten olisi ongelmaa, mutta kun pienen nenä vähän valuu. Oma uimiseni rajoittui kyllä saunasta uimiseen.

Rutiinit toistuvat samoina. Olimme jälleen ihanalla pienellä metsäkävelyllä rantaa pitkin purolle ja metsäautotietä takaisin mökille. Pieni jaksoi aika hyvin koko matkan. Vain pieni hetki tarvittiin kantoreppua. Kävimme vähän naapurin mökkitielläkin, mutta siellä oli sen verran hirvikärpäsiä, että käännyimme takaisin. Ei naurata, kun muistaa viimeisen hyökkäyksen.Söimme alkumatkasta vielä vähän mustikoita. Pieni maistoi myös juolukoita, mutta ei niistä voi kukaan oikein pitää. Näimme myös kauniita puolukkamättäitä, joita oli pakko kuvata.Paijasimme matkalla monia sammalmättäitä, ihailimme keltaisia lehtiä ja juoksimme kilpaa jokaisen mäen päälle.Lehtien joukossa oli jo punaisia ja oranssejakin. Kaunista, niin kaunista. Kuvasimme tähtiä, joita löytyi matkalta.Oli oikein lämmin. Maisema on kuitenkin vielä aika vihreävoittoista.Muutos tapahtuu nopeasti. Yhden jo punaiseksi muuttuneen puun vieressä näytti kasvavan pilvipuu.Pieni roudasi keppejä mukana ja heitteli kiviä. Jokainen sieni bongattiin erikseen, metsäautotiellä oli epäilyttävää rihmastoa, sinne saattaa nousta uusi kanttarellipaikka. Retki kesti niin pitkään, että myöhästyimme päiväsaunan lämmityksestä. o-ou. Lenkillä ollut puoliso ei oikein tykännyt. Metsään on helppo unohtua...
Muuten mökillä ei ole paljon mitään tehty. Olemme lukeneet paljon, kuunnelleet musiikkia ja nukkuneet päiväunia. Nauttineet metsän tuoksuista, olleet ja kuunnelleet lähestyvän syksyn tuloa. Meillä on riittänyt juteltavaa ja suunniteltavaa myös tulevasta mökin remontista.

Lähden nyt ulkoilemaan. Ihanaa sunnuntaita sinullekin!


Ei kommentteja: