Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Miksi läsnäolo parantaa suoritusta?

9.9.2013

Miksi läsnäolo parantaa suoritusta?
Näin käy ihan minkä tahansa suorituksen kanssa. Se menee vähän paremmin. Mistä on oikein kysymys?


Miettiessäni melkein mitä tahansa tekemääni, voin jälkikäteen sanoa, että tein samalla myös jotain muuta. Samalla kun tiskasin, autoin lasta maalaamaan tai samalla kun pakkasin viikonloppulaukkuani, puhuin äidin kanssa puhelimessa. Tästä seuraa, että kaikki ei mene aina ihan putkeen tai voisi mennä paremmin.

Usean asian multitaskaamiseen on niin tottunut, ettei siihen edes kiinnitä huomiota. Keskittyminen vaatii päätöksiä ja niiden muistamista. Nyt leikin lapsen kanssa, nyt siivoan auton. Päättää tehdä huolella yhden asian kerrallaan. Siitä tulee automaattisesti parempi lopputulos.


Make a choice by Matthieu H., on Flickr


Tosiasiahan on, et kun sä aamulla heräät ja päätät et jonku asian sä teet paremmin tänään, niin sähän pystyt tekeen sen. On se sitte että sä syötät sun lapses paremmin tai ajat huolellisemmin autoa tai on se mikä tahansa se motto. Mut jos sä otat sen kannan, niin se varmasti toimii.
~ Timo Jutila.:
Suomen 1995 kultaa voittaneen jääkiekkojoukkueen kapteeni päävalmentaja Curt Lindströmin Lite bättre –valmennusfilosofiastaVoisiko tämä olla keskittymistä yhteen asiaan kerrallaan? Läsnäoloa sille mitä on tekemässä? Kun kävelet niin kävelet, kun syöt, niin syöt. Ajatuksessa ei ole mitään maailmaa mullistavaa, mutta jotain itua kuitenkin, koska sen avulla on voitettu maailmanmestaruus. Minä aion ainakin parantaa keskittymisen tapojani.Ei kommentteja: