Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Bodybalance

3.12.2013

BodybalanceKerran viikossa käyn Bodybalancessa, joka on ainoa harjoitus, jossa en niin sanotusti vedä täysillä. Tosin sielläkin pistän kehoni äärimmilleen, mutta harjoituksen henki on vähän erilainen.


”Les Mills BODYBALANCE™ on lempeä yhdistelmä joogaa, tai chi:ta ja pilatesta ja se auttaa keskittymään ja rauhoittumaan. Keskittymisen, hengityksen ja tarkoin valittujen liikeyhdistelmien kautta kehitetään voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta miellyttävän musiikin tahtiin. Yhdistelmä eri tekniikoita ja liikkeitä tarjoaa fyysisen treenin sekä sisäistä tasapainoa ja harmoniaa.”

Lähde: SATSin sivut


Tunti alkaa tai chi sarjalla, joka lämmittää mukavasti. Sitä seuraa joogan aurinkotervehdykset ja pilateksen muutama soturityyppinen liikesarja. Ne lämmittävät mukavasti. Välissä tehdään joitain tasapainosarjoja. Puolessa välissä tuntia on vuorossa venyttävät ja avaavat liikkeet niin selälle kuin jaloillekin. Loppupuolella treenataan kunnolla keskivartaloa.

Deanna Di Carlo Yoga by TonyFelgueiras, on Flickr


Harjoitus tuo esiin erilaisia kehon tuntemuksia ja auttaa huomaamaan kipeitä tai kireitä kohtia. Kehoa ei voi koskaan kuunnella liikaa. Viime kerralla ranteet joutuivat koville ja särkivät tunnin jälkeen hieman. Se on hyvä huomioida, tunnistin, että tarvittavat venytykset ovat jääneet liian usein tekemättä. Oman kokemukseni mukaan venytykset ja etenkin rinnan avaukset auttavat parantamaan asentoa huomattavasti. Se tekee niin hyvää!

En ihan joka viikko saa itseäni bodybalanceen treenaamaan. Se ei tunnu niin tehokkaalta ja hyödylliseltä. Kumma kyllä, harjoituksesta on varmaan paljon enemmän hyötyä kuin liian monesta repivästä spinningtunnista viikossa.

Tunnin tahti seuraa musiikkia ja siihen on pakko keskittyä, jotta pysyy mukana. Tekee hyvää vaeltelevalle mielelle ja olo on tunnin loppurentoutuksen jälkeen fantastinen!


Voit katsoa esittelyvideon tästä: 
BODYBALANCE


Mikä on sinun keholajisi?
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin eikö ole kummallista kun rauhallisella tunnilla toivoo, että olispa nyt vähän enemmän vauhtia..;) kun aina vaan osais nauttia siitä rauhallisesta hetkestä. Mun laji on tietysti jooga. Sari

Annina kirjoitti...

No niinpä. Kun ei osaa niin ei osaa... :)