Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tönkkösuolatut jalat

14.12.2013

Tönkkösuolatut jalat
Iltana eräänä istuin pientä nukuttaessani niin kuinminulla on nykyään tapana. En tiedä kauan aikaa meni, varmaan reilusti yli puoli tuntia. Pyrin olemaan katsomatta kelloa ihan tietoisesti. Arvioin ajan ihan summassa ja mielestäni istun tarpeeksi.

Istumisen päätteeksi, ajattelin pienen nukahtaneen ja nousin ylös. Olin tuntenut jalkani tosi puutuneiksi, mutta koska kaikki mielitekojen vastustaminen vaan kasvattaa tahdonvoimaa, jatkoin istumista. Jalkoihin sattuu, mutta mitä sitten, sen kanssa on istuttava.

Jos sitä paitsi rehellisiä ollaan, niin korvien väliin sattuu paljon enemmän. Mitä sitten, ei silläkään ole mitään väliä.

Joka tapauksessa kun sitten sain könyttyä ylös ja pääsin seisomaan, en tuntenut jalkoja lainkaan. Aika jännä tunne. Ennen nyt on aina jonkin verran ollut tuntoa. Minua alkoi naurattaa ja olin melko hysteerinen, koska ei auttanut vaikka jalkoja kuinka siirsi. Puutumus vaan jatkui.

Yritin pysyä pystyssä aika huonolla menestyksellä ja pienikin heräsi keskellä huonetta horjuessani ja lattiaa tampatessani. Pääsin onneksi takaisin tyynylleni ja sain istua vielä hetken odottaessani pienen nukahtavan uudelleen. Nyt tiedän, miksi nousemisesta aina varoitetaan. Olen näköjään istunut tarpeeksi oppiakseni sen miltä täysin tönköt jalat tuntuu. Ei miltään. Mutta ainakin opin hetken odottamaan ennen kuin lähden liikkeelle.


Santa Claus brought me this by 'Ajnagraphy', on Flickr


.:Haittaako jalkojen puutuminen?:.

Kaiken voi Googlata, ja päädyin etsimään tietoa, siitä, että haittaako jos ja kun jalat tuppaa puutumaan. Tieteen Kuvalehti osasi valistaa seuraavasti:

Raaja tai muu kehon osa puutuu, kun hermot lamaantuvat niin, että ärsykkeet eivät kulje kehosta aivoihin tai päinvastoin. Puutumisen syynä on yleensä hermojen puristus- tai pinnetila. Se voi johtua hermon kulkuradan ahtautumisesta tai puristuksesta esimerkiksi nukkuessa.

Puutuminen on yleensä harmiton vaiva, joka poistuu, kun ihminen vaihtaa asentoa tai liikuttelee raajaa, jotta lihakset rentoutuvat tai hermo pääsee pinteestä. Tällöin tuntuva pistely johtuu siitä, että kaikki hermot eivät elvy yhtä nopeasti.

Ei kommentteja: