Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Nuuksiossa

2.6.2011

Nuuksiossa

Kevään ensimmäinen kunnon metsäretki hiljaisuuteen on tehty! Paikoitellen jopa oli rauhaa ja hiljaista, paikoin paljon koululaisia kevätretkellään.

Kävelimme pienen lenkin, minulla oli oma lapsi kantorinkassa ja kaverit testasivat juoksukärryjään tosiolosuhteissa. Niillä ei päässyt kyllä kovin moneen paikkaan Nuuksion luonnonpuistossa, vain osan 7 km:n Korpinkierroksesta. Ylämäkeä oli siinäkin ihan riittämiin! Paikoin vielä valkovuokot kukkivat, mutta yllättävän kuivaa oli kaiken sen lumimassan jäljiltä.


Kuva täältä
Olemme kolunneet Nuuksiota eri kolkista kaikkina vuodenaikoina. Luonnon ja metsän kaipuu tyydyttyy tässä fantastisessa puistossa lähellä kotia. Puolet ajasta on ollut varmasti muualla kuin poluilla nauttien luonnosta. Nuuksiossa riittää luonnon kauneutta ainakin sille joka katsoo tarkkaan.



Nuuksiossa on paljon lampia, toinen toistaan sievempiä pieniä lätäköitä ja vähän isompiakin. Nuuksion Pitkäjärven maisemat taas ovat kuin jostain paljon pohjoisempaa. Siellä on kaunista ja jylhää. Alueella on erilaista metsää, lehtoa ja kuusikkoa, ja jopa aarniometsää. Kauniilla kalliolla kelpaa istuskella tauoilla ja ihailla maisemia. Paikoitellen näkee todella kauas. Soiden ylitykseltä pystyy välttymään, ne ovat aika pieniä Nuuksiossa. Alkusyksyllä tosin olemme tehneet erikseen suoretkiä kun kuura on tehnyt soista ihmisen askeleen kestäviä.

Kävelyn lomassa olemme yöpyneet eräkämpässä, kiipeilleet kallioilla ja jyrkänteillä ja nauttineet monista eväistä. Niin, eväät on aina retken tärkein osa, usein miten ei päästä viittä minuuttia lähdöstä, kun joku jo kysyy: koska syödään?

 

.:Luonto on hyväksi:.

Ympäristöpsykologian tutkimuksissa on osoitettu tieteellisesti, että luonnon energia elvyttää ja parantaa. Luonto lataa meihin uusia voimia. Sen hiljaisuus rauhoittaa ja auttaa saamaan kosketuksen omaan sisäiseen hiljaisuuteen.

Miksi en tee tätä useammin? Retkeily on suhteellisen ilmaista, vain matkat ja eväät maksavat. Tosin hyvät kengät ja tarkoituksenmukaiset vaatteet tekevät kokemuksesta miellyttävän säällä kuin säällä. Suomen ladun ja joiltain vaellus- ja retkeilyaiheisilta sivuilta voi lukea lisää. Metsään on helppo lähteä!

Ei kommentteja: