Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Jokapäiväinen Zen V: Suhteista lisää

3.10.2013

Jokapäiväinen Zen V: Suhteista lisää



Tässä seuraa jatkoa Charlotte Joko Beckin kirjan Jokapäiväinen Zen muistiinpanoille. Annetaan Jokon puhua siitä, miksi ihmissuhteet ei toimi. Opin tästä kohdasta pari hyödyllistä asiaa.



Aina kun tunnemme olomme epämukavaksi ihmissuhteessa, meidän pitäisi välittömästi pysähtyä miettimään, mitä olemme tekemässä. Kuinka voimme tehdä tästä epämukavuuden tunteesta harjoituksemme kohteen?

En sano, että kaikkia suhteita pitäisi jatkaa ikuisesti, koska suhteen tarkoituksella ei ole mitään tekemistä itse suhteen kanssa. Suhteen tarkoitus on lisävoima, jonka elämä saa, kun se käyttää suhdetta kanavanaan. Hyvä suhde antaa elämälle lisää voimaa. Kun kaksi ihmistä on yhdessä vahvoja, elämä vaikuttaa vahvemmin heidän kauttaan kuin kahden yksittäisen ihmisen kautta – melkein kuin muodostuisi kolmas, suurempi kanava.

Tätä elämä etsii. Se ei piittaa siitä, olemmeko ”onnellisia” suhteissamme. Se etsii kanavaa ja haluaa tuon kanavan olevan vahva. Jos se ei ole vahva, elämä voi yhtä hyvin hylätä sen. Elämä ei piittaa suhteistamme. Se etsii kanavia voimalleen voidakseen toimia mahdollisimman tehokkaasti. Tästä toimimisesta meissä on kysymys; koko tämä draama minun ja partnerini välillä ei kiinnosta elämää.


Get Creative! by JD Hancock, on Flickr


.:Suhde toiseen on suhde itseen:.

Meidän ei pidä palvella opettajaa, keskusta. työtä, puolisoa tai lasta, vaan ainoastaan todellista minäämme. Harjoituksen myötä meille käy selväksi, että koko elämämme ajan kiinnostuksemme todellista minäämme kohtaan on vähäinen. Sen sijaan olemme kiinnostuneita pienestä minästämme: meitä kiinnostaa se, mitä me haluamme, mitä me ajattelemme, mitä me toivomme, mikä saisi meidät tuntemaan olomme hyväksi, mikä takaisi meille terveyttä ja hyvinvointia. Tähän energiamme kuluu.

Viisas harjoitus valaisee vähitellen tätä tosiasiaa. Se, että olemme tällaisia, ei ole hyvää tai pahaa, se vain energiamme kuluu. Viisas harjoitus valaisee vähitellen tätä tosiasiaa. Se, että olemme tällaisia, ei ole hyvää tai pahaa, se vain on niin.

Todellinen harjoitus tuo meidät yhä lähemmäksi tuota yksinkertaista ja epädramaattista tilaa, jossa asiat ovat sitä, mitä ne ovat, ne toimivat. Tuo toimiminen ei voi syntyä itsekeskeisyydestä. Sesshinissä istuminen kasvattaa suuresti mahdollisuuksiamme viettää suuremman osan elämästämme tuossa yksinkertaisessa tilassa. Meillä on kuitenkin oltava kärsivällisyyttä, sisukkuutta ja ryhtiä; meidän on säilytettävä tyyneytemme ja istuttava. Todellinen minä on ei-mitään. Se on jonkin muun poissaoloa. Minkä poissaoloa?



Lue edelliset osat:

Ei kommentteja: