Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Muumi!

24.1.2013

Muumi!
 

Ai miten niin on jutunaiheet vähissä? No, täällä yritetään viettää pienen kanssa laatuaikaa se vähä mikä meillä enää on tarhapäivien jälkeen yhteistä aikaa.

 

Pieni on tällä hetkellä tosi kiinnostunut muumeista. Suosittua ajanvietettä on katsoa muumeja iPadilta, joka ikinen muuminkuvallinen esine kiinnittää kaupassa huomiota ja onpa kaikenlaista lelua ja pehmohahmoa kertynyt kodin nurkkiinkin. Rakas unimuumi on jo hellitelty niin riekaleiksi, että sen korjaamiseen kuluu tovi jos toinenkin joka viikko. Niin, ja se muumilaulu, se soi välillä istuessa pikkasen repeatillä päässä.


Muumi lehteä ja muutamaa muumikirjaa luetaan joka päivä.Kolmivuotiaan kulutusta on syytä seurata tarkkaan, eikä vähiten seurata kaikkien ohjelmien katsomista ainakin puolella huomiolla. 9-vuotias serkku on opettanut miten Youtubesta löytyy Nasse-setä muumien lapsenvahtina videoita. Kokeile katsoa ilman, että tikahdut.


Kai pieni voisi olla jostain hassummastakin kiinnostunut? Muumit ovat mielestäni omia persooniaan avoimesti, eivätkä peittele tunteitaan. Lisäksi niillä tuntuu olevan aimo annos realismia, muumit tuntuvat omaavan ei-materialistista otetta elämään ja niillä tuntuu olevan suhteellisen pohtiva, kiireetön elämänasenne. Toivottavasti pieni siis tykkää muumeista vielä pitkään!

Muumin perse, a moomin arse by Sami Niemelä, on Flickr


Ihan niin kuin kaiken kanssa, kun kuuntelee tarkkaan, saa myös jotain viisauden hippusia:


Pidä varasi ettet päästä asioita kasvamaan liian suuriksi. - Muumilaakson marraskuu
 

Jos maailma muuttuu muhennokseksi, on hemulista ehkä hauskempaa, ettei hän tiedä sitä etukäteen. - Nuuskamuikkunen 
 

Ikinä ei tule aivan vapaaksi, jos ihailee toista liikaa. Sen minä tiedän. - Näkymätön lapsi
 

Minä tiedän. Kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan. Minä vain katselen niitä - ja kun lähden tieheni, ovat ne minulla päässäni. Minusta se on hauskempaa kuin matkalaukkujen raahaaminen. - Muumipeikko ja pyrstötähti
 

Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan. – Muumipappa

 

2 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Voi, Muumit ovat ihania! :) Jos joskus saan lapsia, pidän kyllä huolen siitä, että nekin pääsevät sisälle Muumien maailmaan :D

Annina kirjoitti...

Kyllä vaan, mielestäni voisi tosiaan olla hassumpiakin mielenkiinnon kohteita!