Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 16. Antautumisen voima

27.1.2013

Tolle: Läsnäolon voima – 16. Antautumisen voimaTollen kirjassa Läsnäolon voima päästään tänään loppuun. Teksti käsittelee sitä, miten antautumalla voi päästä tietoiseen tilaan. Todellinen fakta on myös se, että vain tietoisena voi tehdä oikeita valintoja. Antautumisella on siis tarkoitus.

 

Antautuminen sisältää yksinkertaisen, mutta syvällisen viisauden, jonka mukaan on parempi antaa myöten elämän virralle kuin vastustaa sitä. Elämän virran voit kokea vain läsnä olevassa hetkessä. Niinpä antautuminen merkitsee läsnä olevan hetken hyväksymistä ehdoitta ja varauksetta. Luovut vastustamasta sitä, mikä on.

Aito antautuminen ei tarkoita, että hyväksyt passiivisesti minkä tahansa tilanteen tekemättä mitään. Eikä se myöskään tarkoita, että lakkaisit tekemästä suunnitelmia ja ryhtymästä myönteiseen toimintaan. Antautuminen on puhtaasti sisäinen ilmiö. Se ei merkitse, ettet voisi toimia ja muuttaa tilanteita.

Sinun on harjoiteltava antautumista, mikäli haluat poistaa tuskan ja surun elämästäsi. Olemassa olevan hyväksyminen vapauttaa sinut välittömästi mieleen samastumisesta ja yhdistää sinut jälleen Olemiseen.

Tollen mukaan antautuminen yhdistää sinut Olemisen lähde-energiaan. Ja jos Oleminen siivittää toimintaasi, siitä tulee ilontäyteistä elämänenergian ylistys, joka johdattaa sinut yhä syvemmälle nykyhetkeen.

Protection [IR] by seanmcgrath, on Flickr
 

.:Pois mielestä, henkiseen energiaan:.

Henkinen energia tulee tähän maailmaan antautumalla. Päinvastoin kuin mielen energia se ei myrkytä maata.

Aloita tunnustamalla vastustamisen olemassaolo. Se tapahtuu keskittämällä kaiken huomiosi läsnä olevaan. Totuus on, että olet samastunut kielteisiin tunteisiin ja pidät niitä yllä pakonomaisella ajattelulla. Tuo kaikki on tiedostamatonta. Jos olisit tietoinen, toisin sanoen täydellisesti läsnä nykyhetkessä, kaikki kielteisyys häviäisi melkein välittömästi. Se ei voisi elää läsnäolossasi. Kun tiedostamaton vastarinta saadaan tietoiseksi, se lakkaa olemasta.

Vain tiedostamaton ihminen yrittää käyttää hyväksi tai manipuloida muita. Mutta totuus on sekin, että vain tiedostamatonta voidaan käyttää hyväksi ja manipuloida. Mutta antautuminen ei merkitse sitä, että antaisit tiedostamattomien ihmisten käyttää sinua hyväkseen. Ei suinkaan. On täysin mahdollista sanoa tiukasti ja selvästi ”ei” tai lähteä pois tilanteesta ja olla kuitenkin koko ajan täydellisesti vastustamattomuuden tilassa. Pidä huoli siitä, että ratkaisusi perustuu syvään ymmärrykseen, selkeään näkemykseen siitä, mikä sinun kohdallasi on tuossa tilanteessa oikein, mikä väärin.

Tolle on sanonut, että tekemättä jättäminen silloin, kun olet erittäin keskittyneessä läsnäolon tilassa, on mitä tehokkain olosuhteiden ja ihmisten muuttaja ja parantaja. Antautuminen ei muuta sitä, mikä on – ei ainakaan suoranaisesti. Antautuminen muuttaa sinua. Kun sinä muutut, koko maailmasi muuttuu, koska maailma on vain heijastusta.

Pelko ja ahdistus muuttuvat antautumisen myötä sisäiseksi, hyvin syvältä nousevaksi rauhaksi ja tyyneydeksi. Ne nousevat Ilmentymättömästä itsestään. Ellet voi hyväksyä ulkoista tilannetta, hyväksy sisäinen. Tämä tarkoittaa, ettet vastusta tuskaa. Salli sen tulla. Antaudu surulle, epätoivolle, pelolle ja yksinäisyydelle eli kaikille niille tavoille, joilla kärsimys sitten ilmeneekin.

Älä siis käännä selkääsi tuskalle. Kohtaa se. Tunne se täydellisesti. Tunne se – älä ajattele sitä! Ilmaise se, jos se on välttämätöntä. Mutta älä laadi mielessäsi sen ympärille käsikirjoitusta. Keskitä koko huomiosi tuntemiseen, ei henkilöön, tapahtumaan tai tilanteeseen, joka näyttää aiheuttaneen sen. Keskitä siis koko huomiosi siihen, mitä tunnet, äläkä anna mielesi kiinnittää siihen minkäänlaisia leimoja.

Tässä vaiheessa sinun ei enää tarvitse miettiä antautumista. Se on jo tapahtunut. Kuinka se tapahtui? Täydellinen huomioiminen on täydellistä hyväksymistä, antautumista.

.:Voima Valita:.

On harhaan johtavaa sanoa jonkun valinneen tuhoisan suhteen tai jonkin muun kielteisen elämäntilanteen. Valitseminen edellyttää tietoisuutta – korkea-asteista tietoisuutta. Ilman sitä sinulla ei ole valinnan mahdollisuutta. Valitseminen alkaa hetkellä, jolloin päästät irti mielestä ja sen kaikista ehdollistumista, hetkenä, jolloin löydät läsnäolon.

Neuvo ystävällesi, miten tunteita ja ajatuksia tarkkaillaan läsnäolon tilasta käsin. Niin pian kuin hän saa yhteyden läsnä olevan hetken voimaan ja pystyy sen avulla murtautumaan ehdollistuneesta menneisyydestään, hän voi tehdä valintoja.

 

Lue koko sarja:

Tolle: Läsnäolon voima – 3. Ajattelusta olemiseen
Tolle: Läsnäolon voima – 4. Älä kärsi - vapaudu
Tolle: Läsnäolon voima – 5. Pelko
Tolle: Läsnäolon voima – 6. Aika
Tolle: Läsnäolon voima – 7. Elämisestä ilman aikaa...
Tolle: Läsnäolon voima – 8. Läsnäoloon
Tolle: Läsnäolon voima – 9. Opettele
Tolle: Läsnäolon voima – 10. Satori
Tolle: Läsnäolon voima – 11. Kehon avulla olemiseen
Tolle: Läsnäolon voima – 12. Ilmentymätön
Tolle: Läsnäolon voima – 13. Ihmissuhteet
Tolle: Läsnäolon voima – 14. Irti
Tolle: Läsnäolon voima – 15. Pois kielteisyys

 

 

Ei kommentteja: