Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 15. Pois kielteisyys

19.1.2013

Tolle: Läsnäolon voima – 15. Pois kielteisyys


 

 

Negatiivisia ajatuksia: en osaa, pilkkaa ja surua. Ilman niitä olisi niin helppoa, tai toisin päin, niin kauan kun niitä tuntee ei osaa olla läsnä. Tollen kirjan Läsnäolon voima ajatuksissa yritetään tänään kääntää tämä oppimiskokemukseksi. Kun hyväksyy, saa rauhan.

 

Kielteisyys voi olla kaikkea ärtymyksestä tai kärsimättömyydestä hurjaan vihaan, masennuksesta tai nyreästä loukkaantumisesta itsemurhaa hautovaan epätoivoon. Joskus mikä tahansa vastustaminen herättää kärsimyskehon tunteet.

Ego kuvittelee, että se voi kielteisyydellä vaikuttaa todellisuuteen ja saada haluamansa. Se kuvittelee voivansa sillä tavoin vetää puoleensa haluamansa tilanteen tai häivyttää epämieluisan. Kielteisyys voimistaa egoa, ja siksi ego rakastaa sitä.

Tietyn läsnä olemisen asteen saavutettuasi et tarvitse enää kielteisyyttä kertomaan, mitä on tarpeen elämäntilanteessasi. Mutta niin kauan kuin on kielteisyyttä, hyödynnä sitä.
 

.:Opettele:.

Milloin tahansa huomaat itsessäsi jonkinlaista kielteisyyttä, älä pidä sitä epäonnistumisena vaan hyödyllisenä merkkinä, joka kehottaa; ”Herää. Tule pois mielestäsi. Ole läsnä.” ”Huomio. Tässä ja nyt. Herää.”

Sinun on mahdollista hylätä kielteisyys heti, kun oivallat, ettet halua antaa tällaisen täysin hyödyttömän energiakentän vaikuttaa itsessäsi. Jos et kykene luopumaan siitä, hyväksy vain yksinkertaisesti sen olemassaolo. Kohdista tarkkaavaisuutesi tunteeseen, kuten aiemmin kehotin.
 
Mount Etna Volcano Dawn at Paternò Sicily by gnuckx, on Flickr
 

.:Läpi vaan:.

Kaiken tämän voi muuttaa henkiseksi harjoitukseksi. Salli äänen tai minkä tahansa kielteisen reaktion aiheuttajan mennä suoraan lävitsesi. Se ei enää törmää kiinteään muuriin sisässäsi. Anna kaiken mennä lävitsesi äläkä pidä sisässäsi vastarinnan muuria, johon sellaiset asiat ’joiden ei pitäisi tapahtua’ alinomaa ja kipeästi törmäävät.

Joku sanoo sinulle jotakin ilkeää tai loukkaavaa. Anna sen mennä suoraan lävitsesi sen sijaan, että joutuisit tiedostamattoman reaktion ja kielteisyyden valtaan ja käyttäytyisit hyökkäävästi, puolustautuisit tai vetäytyisit pois. Älä vastusta. On kuin ei olisi enää ketään loukkaantumassa. Sitä on anteeksiantaminen.

Älä etsi rauhaa. Älä etsi mitään muuta tilaa. Ole siinä, missä nyt olet. Muussa tapauksessa aikaansaat sisäistä ristiriitaa ja tiedostamatonta vastarintaa. Anna itsellesi anteeksi se, ettet ole rauhan tilassa. Sinä hetkenä, jolloin täydellisesti hyväksyt ei-rauhan, se muuttuu rauhaksi.

Kun olet täydellisesti läsnä, sinulla ei ole mitään tarvetta reagoida, vaikka ihmiset ympärilläsi käyttäytyisivät tiedostamattomasti, koska se ei merkitse sinulle todellisuutta.  

Voit lieventää tiedostamattomuuden seurauksia, mutta et voi poistaa niitä poistamatta syytä. Todellinen muutos on sisäinen, ei ulkoinen. Alettuasi toimia seurauksen tasolla on aivan liian helppoa joutua sen vietäväksi. Ole valppaana ja pysy täydellisesti läsnäolon tilassa. Huomio täytyy keskittyä syyn tasolle. Sinun on keskityttävä valaistumisen opettamiseen, ja rauhan on oltava kallisarvoisin lahjasi maailmalle.
 
Lue edelliset osat:

Tolle: Läsnäolon voima – 2. Olemisesta
Tolle: Läsnäolon voima – 3. Ajattelusta olemiseen
Tolle: Läsnäolon voima – 4. Älä kärsi - vapaudu
Tolle: Läsnäolon voima – 5. Pelko
Tolle: Läsnäolon voima – 6. Aika
Tolle: Läsnäolon voima – 7. Elämisestä ilman aikaa...
Tolle: Läsnäolon voima – 8. Läsnäoloon
Tolle: Läsnäolon voima – 9. Opettele
Tolle: Läsnäolon voima – 10. Satori
Tolle: Läsnäolon voima – 11. Kehon avulla olemiseen
Tolle: Läsnäolon voima – 12. Ilmentymätön
Tolle: Läsnäolon voima – 13. Ihmissuhteet
Tolle: Läsnäolon voima – 14. Irti

 

Ei kommentteja: