Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 13. Ihmissuhteet

6.1.2013

Tolle: Läsnäolon voima – 13. Ihmissuhteet


Ihan lyhyt Tollen kirjan Läsnäolon voima teksti ihmissuhteista tänään. Hänellä on innoittava sanansa sanottavana myös tästä. Meillä on jokaisella vaikeita ihmisiä elämässämme. Yksin ei ole kenenkään pidemmän päälle hyvä olla, mutta miten sitä toista oikein jaksaa? Miten on mahdollista olla yhdessä saman puolison kanssa vuodesta toiseen?Voimmeko muuttaa riippuvuussuhteen aidoksi ihmissuhteeksi? Yllättäen se tapahtuu olemalla läsnä ja voimistamalla läsnäoloa. Tämä tapahtuu suuntaamalla huomio aina vain syvemmälle nykyhetkeen.


.:Hyväksy:.

Heti kun arvostelu loppuu ja hyväksyt sen mikä on, vapaudut mielestä. Olet tehnyt tilaa rakkaudelle, ilolle ja rauhalle. Lopeta ensin itsesi arvosteleminen ja lakkaa sitten arvostelemasta kumppaniasi. Aito yhteys on yhteisyyttä, ykseyden toteuttamista.

Kriisi ei kuitenkaan merkitse ainoastaan vaaraa, vaan myös mahdollisuutta. Jos parisuhde voimistaa ja lisää mielen itsekeskeisyyttä ja ärsyttää kärsimyskehon toimimaan – niin kuin nykyisin tapahtuu – miksei sitten hyväksytä tätä tosiasiaa sen sijaan, että yritetään paeta sitä?

Tunnustamalla ja hyväksymällä tosiasiat vapaudut niistä jossain määrin. Kun esimerkiksi tiedät, että vallitsee ristiriitaa ja pidät yllä tätä tietoa, tämän tietämisen myötä tilanteeseen on tullut mukaan uusi tekijä. eikä ristiriita voi pysyä muuttumattomana.

Kun tiedät, ettei sisimmässäsi ole rauhaa, tämä tieto luo tyyneyden, joka ympäröi rauhattomuutesi rakastavan ja hellän syleilyn lailla ja muuttaa siten rauhattomuutesi rauhaksi.

Sisäisen muuttumisen hyväksi et voi tehdä mitään. Et voi muuttaa. itseäsi etkä etenkään kumppaniasi sen enempää kuin ketään muutakaan. Ainoa mitä voit tehdä on luoda tila, jossa muutos voi tapahtua ja armo ja rakkaus voivat astua sisään.

The big one by angela7dreams, on Flickr


.:Harjoita:.

Parisuhteesta tulee sinulle sadhana, henkinen harjoitus. Jos huomaat kumppanissasi tiedostamatonta käyttäytymistä, sulje se tiedostamisen rakastavaan syleilyyn, jotta vältyt reagoimasta. Tiedostaminen luo selkeän ja rakastavan ilmapiirin, joka sallii jokaisen ihmisen ja kaiken olla juuri sellainen kuin on. Tätä voimakkaampaa muutoksen aikaansaajaa ei ole. Jos toimit näin, kumppanisi ei voi olla kanssasi ja pysyä tiedostamattomana.

Lopuksi Tolle sanoo: ”Oppikaa ilmaisemaan tuntemuksianne moittimatta. Oppikaa kuuntelemaan kumppanianne avoimesti ja puolustelematta itseänne. Antakaa kumppanillenne tilaa ilmaista itseään. Olkaa läsnä.”


Lue edellisetkin osat:


2 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Amen. Ei oikein muuta voi sanoa. Asiaa.

Annina kirjoitti...

Tykkäsin tästä luvusta taas oikein kovasti. Kolahti. Niin yksinkertaista ja kaunista...