Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 12. Ilmentymätön

2.1.2013

Tolle: Läsnäolon voima – 12. Ilmentymätön

Mistä Tolle puhuu kirjassa Läsnäolon voima, kun hän puhuu ilmentymättömästä? Kehossa ollaan edelleen. Alkaa olla aika vaikeasti aukeavaa, mutta yritetään ymmärtää.


Muotojen tuolle puolen pääseminen on todella vapauttavaa. Se vapauttaa sinut muodon orjuudesta ja muotoon samastumisesta. Se on elämän sirpaloitumista ja moninaistumista edeltävä ykseydentila. Kutsumme sitä Ilmentymättömäksi, joka on kaiken näkymättömän alkulähde, kaikkien olentojen sisin Oleminen.

Ei pidä luulla, että Ilmentymätön olisi erillään ilmiömaailmasta. Miten se voisikaan? Se on kaikkia muotoja kannattava elämä, kaiken olevan sisäinen olemus. Se on tässä maailmassa kaikessa ja kaikkialla. Selitän tätä seuraavaksi.


.:Ovia ilmentymättömään:.

Uneton uni -  Joka yö vaipuessasi syvän unen unettomaan vaiheeseen teet matkan Ilmentymättömään. Vaikka keho on yhä toimintakykyinen, sinua’ ei e siinä tilassa. Voitko kuvitella, millaista olisi vaipua syvään uneen täyin tietoisena? Sitä on mahdoton kuvitella, sillä siinä tilassa ei ole mitään sisältöä.

Hetki -  Läsnä olevaa hetkeä voidaan pitää pääovena. Yksi ovi Ilmentymättömään avautuu ajattelun lopettamisella. Vetämällä yhden tietoisen hengenvedon tai katsomalla valppaan keskittyneesti kukkaa – ilman, että mieli tekee samanaikaisesti huomautuksiaan. Ollessasi voimakkaasti läsnä sinun ei tietystikään tarvitse olla huolissasi ajattelun lopettamisesta. Mieli pysähtyy silloin automaattisesti. Antautuminen – luopuminen vastustamasta mielen ja tunteen tasolla siitä, mikä on – on myös ovi Ilmentymättömään.

Hiljaisuus -  Etsikää sitä siitä hiljaisuudesta, josta äänet nousevat a johon ne jälleen palaavat. Kiinnittäkää enemmän huomiota hiljaisuuteen kuin ääniin. Huomion kiinnittäminen ulkoiseen hiljaisuuteen synnyttää sisäistä hiljaisuutta: mieli vaikenee. Ovi avautuu.


Muoto on tyhjyyttä, tyhjyys on muotoa”, sanotaan Sydänsutrassa.


Avaruus - ” Kaiken olemassa olevan sisin olemus on tyhjyys. Kun tulet tietoiseksi tyhjästä tilasta, avaruudesta ympärilläsi, tulet samanaikaisesti tietoiseksi ei-mielen avaruudesta, puhtaasi tietoisuudesta: Ilmentymättömästä. Näin avaruuteen syventymisestä voi tulla sinulle ovi.

Battleship Grey by - Dave Morrow -, on Flickr


.:Mitä sitten?:.

Jos sinulla on tietoinen yhteys Ilmentymättömään, arvostat, rakastat kunnioitat syvästi kaikkea ilmentynyttä ja kaikkia elämän muotoja muotojen tuolla puolen olevan Elämän ilmentyminä. Tiedät myös, että jokainen muoto on tuomittu häviämään jälleen ja että perimmältään mikään ei tässä ulkoisessa maailmassa merkitse kovinkaan paljon.

Ellei olisi mitään muuta kuin hiljaisuus, et kokisi sen alemassaoloa. Et tietäisi, mitä se on. Vasta kun ääni ilmaantuu, hiljaisuus mahdollistuu. Ja vastaavasti, jos olisi vain avaruus ilman avaruudessa olevia esineitä, et kokisi sen olemassaoloa.

Suurin ihme on se, että hiljaisuus ja avaruus, jotka mahdollistavat maailmankaikkeuden olemassaolon, ovat läsnä myös sinussa. Kun olet täydellisesti ja kokonaan läsnä, kohtaat sen ei-mielen tyynenä sisäiseni avaruutena. Sisimmässäsi sen syvyys on huikea, mutta se ei ole kooltaan laaja.


”Ellei olisi harhaa, ei olisi valaistumista.”
~ buddhalaisen sanonta  


Lue myös edelliset osat:
Ei kommentteja: