Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tolle: Läsnäolon voima – 14. Irti

11.1.2013

Tolle: Läsnäolon voima – 14. Irti
Tollen kirjan Läsnäolon voima päivän teksti kertoo siitä miten voi olla rauha. Hyväksymällä. Tarvitseeko sanoa muuta?Henkisestä näkökulmasta katsottuna olosuhteet ovat aina myönteisiä. Tai oikeammin sanottuna ne eivät ole sen paremmin myönteisiä kuin kielteisiäkään. Ne ovat sellaisia kuin ovat. Kun hyväksyt täydellisesti sen mikä on – mikä on ainoa mielekäs tapa elää – elämässäsi ei ole enää mitään ”hyvää” tai ”pahaa”.


.:Onnen ja surun tuolla puolen:.

Sinulla voi olla sisäinen rauha. Voit olla surullinen, voit itkeä, mutta jos olet luopunut vastustamisesta, tunnet surun alla syvää mielenrauhaa, tyyneyttä, pyhää läsnäoloa. Tämä on Olemisen säteilyä, tämä on sisäistä rauhaa: hyvää vailla vastakohtaa.

Tee mitä sinun on tehtävä. Samalla hyväksy se, mikä on. Hyväksyminen vapauttaa sinut välittömästi mielen vallasta ja yhdistää sinut Olemiseen.

Kun olet täysin tietoinen, elämääsi ei tule enää draamaa. Suurin osa ihmisille sattuvista niin kutsutuista pahoista asioista johtuu tiedostamattomuudesta. Ne ovat itse aiheutettuja, tai oikeammin egon aikaansaamia.

Useimmat ihmiset rakastavat omaa erityistä draamaansa. Heidän tarinansa merkitsee heille heidän persoonaansa. Ego johtaa heidän elämäänsä. Eniten he pelkäävät ja vastustavat elämän draamansa päättymistä. Niin kauan kuin he ovat mielensä, he pelkäävät ja vastustavat eniten omaa heräämistään.
Täysin tietoisena voit esittää näkemyksesi selkeästi ja lujasti, mutta siihen ei sisälly minkäänlaista vastustavaa voimaa – ei puolustautumista, ei hyökkäämistä.

the brighter side of suffering by notsogoodphotography, on Flickr


.:Katoavaisuus ja elämä:.

Ei ole totta, että ylöspäin vievä vaihe on hyvä ja alas painuva paha. Näin on vain mielen arvion mukaan. Häviäminen on välttämätöntä, jotta uutta voi kasvaa. Toista ei voi olla ilman toista.

Sinun on täytynyt epäonnistua perusteellisesti jollakin tasolla li kärsiä katkera menetys tai kovaa tuskaa, jotta henkinen ulottuvuus on alkanut vetää sinua puoleensa. Tai ehkä juuri menestyksesi osoittautui tyhjäksi ja merkityksettömäksi ja kääntyi siten epäonnistumiseksi. Joessa onnistumisessa piilee epäonnistuminen, ja jokaiseen epäonnistumiseen kätkeytyy onnistuminen.

Niin kauan kuin mielesi pitää jotakin ”hyvänä” – oli kyseessä sitten suhde, kunniallinen asema, jokin paikka tai fyysinen kehosi – mielesi kiintyy ja samastuu siihen.

Buddha opetti, että jopa onnellisuus on dukkha, harha. Onnellisuutta ei voi erottaa vastakohdastaan. Näin ollen vastakohtapari onnellinen ja onneton ovat itse asiassa yhtä. Vain ajan harha erottaa ne toisistaan.

Tämä ei ole kielteistä ajattelua. Siinä on vain yksinkertaisesti kyse kaiken olemassa olevan luonteen tunnistamisesta, n iin ettei sinun tarvitse lopun elämääsi ajaa takaa tuulentupia.

Tollen mukaan tärkein oppi on: Kaikki mikä saa alkunsa, myös häviää. Hän sanoo kuulleensa rauhaan päässeen munkin sanoneen:
”Olen oppinut olemaan vastustamatta sitä, mikä on. Olen oppinut sallimaan nykyhetken olla ja hyväksymään, että kaikki olemassa oleva muuttuu. Täten olen löytänyt rauhan. ”


Tolle: Läsnäolon voima – 13. Ihmissuhteet


Ei kommentteja: