Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Hardcore Zen VI. Kysymys ei sovi tapaukseen

26.2.2013

Hardcore Zen VI. Kysymys ei sovi tapaukseen 

Onko elämää kuoleman jälkeen? Brad Warner sanoo Hardcore Zen kirjassa, että kysymyksen ei pitäisi edes kiinnostaa buddhalaisia. Mitä siinä nyt on väärin? Aivan. Brad opettaa, että se vie pois tästä hetkestä. Tämän päivän muu läppä on sitten vähän vaikeampaa, mutta jätetään se muistutukseksi.

 

Kun ihmiset kyselevät elämästä kuoleman jälkeen, he olettavat ymmärtävänsä elämän elämän aikana. Ajattelemme, että meillä on oma mieli, mutta ei meillä ole. Olemme osa mieltä, joka sisältää koko luomakunnan. Tämä hetki on ikuinen. Se on syntymätön eikä voi kuolla. Eikä se synny uudestaan. Sillä ei myöskään ole mitään uskomuksia eikä mielipiteitä, minkään puolesta eikä mitään vastaan.

Hetki, jona synnyit, oli sinä. Hetki, jona aikanaan kuolet, on sinä. Tämä hetki juuri nyt olet sinä. Tällä hetkellä ja sinulla itselläsi ei ole mitään eroa. Elät miljoonia sinä/hetkiä joka sekunti. Oleminen ja aika eivät ole kaksi erillistä asiaa. Dogen käyttää yhdistelmäilmausta ”oleminen/aika olet sinä ja oleminen/aika olen minä”.

”Kysymys ei sovi tapaukseen.” Katso elämääsi sellaisena kuin se on nyt ja elä sitä, nyt, ällä hetkellä.


Crescent Nebula: Live Fast, Die Young (NASA, Chandra, 10/14/03) by NASA's Marshall Space Flight Center, on Flickr
 
 

Ei kommentteja: